Hodinky Apple Watch údajne čakajú veľké dizajnové zmeny

Po funkčnej stránke však hodinky prelomové funkcie pravdepodobne neprinesú. Chýbať by mal aj avizovaný senzor na meranie glukózy alebo krvného tlaku.

03.09.2021 06:00
Apple Watch, WatchOS 7, operačný systém, hodinky Foto:
Ilustračné foto
debata

Apple Watch patria k najpredávanejším inteligentným hodinkám na svete. Ich začiatky pritom neboli až také ružové. Hodinky boli relatívne drahé a ponúkali len veľmi obmedzenú výdrž na jedno nabitie. Vďaka pokročilým funkciám, ktoré konkurenčným modelom chýbali a aj previazanosti s ekosystémom Apple, sa však v priebehu krátkej doby stali voľbou číslo jedna pre veľké množstvo majiteľov iPhonov. Je tomu tak doteraz. To je zároveň jeden z dôvodov, prečo Apple s pridávaním nových funkcií a zmenou dizajnu príliš neexperimentuje. Už dlhodobo sa totiž drží hesla, že ak niečo funguje, netreba to meniť.

Nové hodinky Apple Watch 7 by však mohli priniesť dlhoočakávanú dizajnovú zmenu, na ktorú mnohí tak dlho čakajú. Zmeny budú viditeľné už na prvý pohľad. Namiesto zaobleného a po stranách ohnutého OLED displeja by mali mať hranatejšie tvary a plochý displej, ktorý bude svojim tvarom viac pripomínať poslednú generáciu iPhonov. Podľa špekulácií a zákulisných informácií by mal mať displej oveľa tenší rámik vďaka čomu sa zväčší plocha displeja o jeden milimeter. Hodinky by sa tak mali predávať namiesto štandardnej 40 a 44 milimetrovej verzie v rozmeroch 41 a 45 milimetrov.

Kým niektorí z analytikov sú vo svojich očakávaniach odvážni, iní sú viac opatrní, keď tvrdia, že nových senzorov sa záujemcovia v Apple Watch 7 ešte nedočkajú. Chýbať bude napríklad senzor na meranie glukózy v krvi alebo senzor na meranie krvného tlaku. Niektoré z konkurenčných hodiniek pritom už týmito funkciami disponujú. O Apple je však známe, že sa obzvlášť pri prelomových funkciách s uvedením neponáhľa. Apple Watch 7 by mali byť predstavené už 14. septembra spolu s novými modelmi iPhone 13.

debata chyba