Facebook a jeho služby zažili ďalší väčší výpadok

Sociálne siete Facebook, Instagram, ako aj aplikácie Messenger či WhatsApp postihli v piatok večer opäť niekoľkohodinové výpadky.

09.10.2021 07:41
Facebook / WhatsApp / Instagram / Foto:
debata (4)

Došlo k tomu len niekoľko dní po tom, ako tieto služby, ktoré vlastní firma Facebook, zaznamenali rozsiahle výpadky z dôvodu obdobného problému. Informovala o tom agentúra AFP.

Spoločnosť Facebook v piatok pred polnocou informovala, že problém vyriešila a jej aplikácie by už mali fungovať v normálnom režime. Zároveň sa ospravedlnila všetkým užívateľom, ktorí sa „v posledných hodinách“ nevedeli dostať k jej službám.

internet, dsl, kábel, sieť, tcp ip, operátor, sťahovanie, hacker, pirát, hacker Čítajte aj Za šesťhodinový výpadok Facebooku mohla 'drobná' chyba

Podľa portálu Downdetector.com, ktorý sleduje takéto výpadky internetových služieb, sa problémy užívateľov s prístupom na Facebook, Instagram, Messenger a WhatsApp začali približne o tri hodiny skôr.

Facebook najnovšie problémy opäť podobne ako pri pondelňajších výpadkoch pripísal chybe pri zmene v konfigurácii systému a uviedol, že na celom svete postihla užívateľov jeho aplikácií Instagram, Messenger a Workplace. Užívatelia sa na výpadky hromadne sťažovali na Twitteri.

bezpečnosť / mobil / facebook / Čítajte aj Facebook, Instagram a WhatsApp mali globálny výpadok

Aplikácie patriace pod Facebook postihol ešte v pondelok viac ako šesťhodinový výpadok. Prístup k nim tak nemali stá milióny užívateľov, uvádza AFP.

Pondelkový výpadok Facebooku, Instagramu, WhatsAppu či Messengeru bol najdlhší, aký platforma Downdetector doposiaľ zaznamenala. Facebook a jeho aplikácie používa približne 3,5 miliardy ľudí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Instagram #Whatsapp #Messenger #výpadok