Exprezident Trump spustí vlastnú sociálnu sieť s názvom Truth Social

Keď Twitter a Facebook zablokovali exprezidentovi Spojených štátov, Donaldovi Trumpovi, oba oficiálne účty, rozhodol sa, že založí vlastnú sociálnu sieť. Sieť, ktorú plánuje predstaviť bude mať názov Truth Social (angl. Sociálna sieť Pravda).

22.10.2021 07:00
Truth Social, Donald Trump Foto:
Sociálna sieť Truth Social odštartuje údajne už na budúci rok.
debata (5)

Bývalý prezident spojených štátov Donald Trump bol známy svojimi ostrými výrokmi na margo menšín a národností ako aj šírením nepravdivých a zavádzajúcich informácií, ktoré podľa sociálnych sietí Twitter a Facebook neboli s kostolným poriadkom. Aktivity D. Trumpa údajne porušovali pravidlá sociálnych sietí, ktoré sa rozhodli po viacnásobných upozorneniach jeho účty zablokovať. Exprezident si pravdepodobne uvedomil, že jeho boj pripomína boj s veternými mlynmi a preto sa rozhodol pre netradičný krok – založiť vlastnú sociálnu sieť. V týchto dňoch oznámil, že ju onedlho spustí a bude mať názov Truth Social (angl. Sociálna sieť Pravda).

Ako D. Trump uviedol, jeho cieľom je “postaviť sa proti tyranii veľkých technologických firiem.” Aj preto začiatkom tohto roka spustil platformu s názvom Zo stola Donalda J Trumpa, ktorá mala charakter blogu. Platforma však dlho nefungovala a kvôli minimálnemu záujmu po mesiaci nadobro skončila. Oveľa väčšie očakávania má preto Trumpov tím z uvedenia sociálnej siete Truth Social, ktorá by mala byť verejnosti sprístupnená na jar budúceho roka. “Žijeme vo svete, kde má Taliban veľké zastúpenie na Twitteri, avšak hlas vášho obľúbeného amerického prezidenta bol umlčaný. Všetci sa ma pýtajú, prečo by sa niekto nemal postaviť veľkým technologickým spoločnostiam? A preto, my tak onedlho urobíme,” uviedol Trump.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #facebook #sociálna sieť #Donald Trump #Truth Social