Google sprístupnil históriu slovenského divadla a 10 online výstav

Google do služby Google Arts & Culture pridal online interaktívnu prehliadku výstavu Divadelné storočie - stopy a postoje. K dispozícii je aj 10 online výstav, ktoré približujú život významných slovenských osobností, ako aj miestnu architektúru.

25.10.2021 07:00
Vystava Divadelne storocie - stopy a postoje,... Foto:
Výstava Divadelné storočie - stopy a postoje.
debata

Okrem služby Street View, ktorá užívateľom umožňuje poprechádzať sa uličkami Paríža, New Yorku či navštíviť mrakodrap Burž Chalífa alebo Galapágy, Google ponúka aj virtuálne prechádzky výstavami a vernisážami. Najnovšie v službe Arts & Culture pribudla výstava Historického múzea od Slovenského národného múzea s názvom Divadelné storočie – stopy a postoje. Výstavu je tak možné navštíviť aj online a vďaka službe Street View sa ňou taktiež virtuálne poprechádzať. Výstava prináša pohľad na divadelný život na území Slovenska. “Návštevníci tak majú možnosť zoznámiť sa s významnými osobnosťami slovenského divadla, s najzaujímavejšími slovenskými inscenáciami za ostatných sto rokov, pozrieť sa na slovenskú divadelnú kritiku, festivaly a divadelný plagát, historické dokumenty, fotografie, kostýmy, audiovizuálne ukážky z rôznych predstavení, bábky či scénografické návrhy,” upresňuje Google.

Okrem hlavnej výstavy Google ponúka aj 10 ďalších online výstav, ktoré približujú život významných slovenských osobností či architektúru. Okrem iných napríklad výstavu zameranú na život slovenského režiséra, herca a míma Milana Sládeka, či divadelného scénografa Ladislava Vychodila. Slovenským inscenáciám hier Shakespeara sa venuje výstava Shakespeare na Slovensku, o histórii národného divadla zas vypovedajú Príbehy Slovenského národného divadla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #výstava #street view #Arts & Culture #online vernisáž