Apple opäť umožní vymeniť displej na iPhone aj v neautorizovanom servise

Doposiaľ bolo možné vymeniť displej len v autorizovanom servise. Pokiaľ tak užívateľ neurobil alebo sa pokúsil displej vymeniť sám, prišiel o funkciu Face ID.

11.11.2021 08:00
Apple, iPhone 12, iPhone 12 mini Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Je to drobná zmena, ktorá ale mnohým majiteľom iPhonov dá nádej, že pri poškodení a výmene displeja budú môcť ušetriť desiatky či stovky eur bez straty jeho funkčnosti. Doposiaľ mala totiž akákoľvek výmena displeja mimo oficiálny distribučný kanál za dôsledok obmedzenie funkčnosti modulu Face ID, ktorý pomocou kamery overuje identitu používateľa. Apple však v týchto dňoch oznámil, že ak sa majiteľ iPhonu rozhodne vymeniť displej v neautorizovanom servise, funkcia Face ID mu bude aj naďalej fungovať. Týka sa to ale zatiaľ len najnovších iPhonov 13.

Server The Verge vysvetľuje, prečo pri výmene displeja Face ID prestalo fungovať. “V spodnej časti telefónu sa nachádza miniatúrny radič, ktorý je potrebné spárovať so samotným displejom, čo však nie je možné bez súboru nástrojov s názvom “Apple Services Toolkit 2” (skr. AST2), ktoré majú k dispozícii len zamestnanci autorizovaných servisov. Pre menšie servisy je zakúpenie nástrojov AST2 príliš drahé a alternatívne riešenia sú príliš zložité, čo ich robí nedostupnými,” upresňuje The Verge.

Apple v najnovšej aktualizácii operačného systému iOS 15.2 funkciu kódovania displejov vypne. V operačnom systéme takisto pribudne aj funkcia s anglickým názvom Legacy Contact, ktorá užívateľovi umožní vybrať si osobu, ktorá bude môcť pristupovať k jeho údajom v prípade úmrtia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #výmena displeja #iPhone 13