Čierna obrazovka smrti vo Windowse je opäť modrá

Keď Microsoft v júli tohto roka naznačil, že po prvýkrát v histórii nahradí “modrú obrazovku smrti” čiernou, mnohých to zaskočilo. Táto zmena však netrvala dlho. Modrá obrazovka je späť.

19.11.2021 08:00
BSOD, Blue Screen of Death, Microsof, Windows,... Foto:
Modrá obrazovka smrti (Blue Screen of Death) v systéme Windows 2000.
debata (2)

Takzvaná modrá obrazovka smrti je známa snáď každému majiteľovi počítača s operačným systémom Windows. Objaví si zväčša vtedy, keď už systém nedokáže sám opraviť vzniknutú chybu a jednoducho “spadne”. Vtedy už pomôže len reštart počítača. Modrá obrazovka so skratkou BSoD zobrazuje detaily o chybovom hlásení, podľa ktorých je možné identifikovať, čo chybu spôsobilo. Prvýkrát bola implementovaná už vo Windowse 1.0, no užívatelia sa s ňou mohli zoznámiť až neskôr, s verziou Windows 3.0.

Len prednedávnom na internete kolovali chýry o tom, že Microsoft sa s príchodom Windowsu 11 rozhodol modrú obrazovku nahradiť čiernou. Po viac ako 30 rokoch. Zmena sa naozaj udiala, no netrvala príliš dlho. Microsoft v týchto dňoch priznal, že “čierna obrazovka smrti” bude vo Windows 11 opäť modrá. Sprístupnená bude v najnovšej aktualizácii operačného systému.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Windows 11 #BSoD #modrá obrazovka smrti