Mobil s Androidom už odomkne aj auto

Google oznámil viacero nových kľúčových funkcií v Androide. Niektoré však budú môcť zatiaľ využiť len majitelia smartfónov Pixel 6 a Galaxy S21 vo vybraných krajinách.

05.12.2021 08:00
Google, Android Foto:
Ilustračné foto
debata

Viete si predstaviť, aké by to bolo odomykať svoje auto pomocou mobilu? S touto vymoženosťou sa doposiaľ mohli zoznámiť len majitelia vybraných prémiových vozidiel. Napríklad Tesla umožňuje majiteľom elektromobil pomocou mobilu nielen odomknúť, ale aj naštartovať. Google sa v týchto dňoch pochválil, že podobnú funkciu ponúkne širšiemu publiku. Firma predstavila niekoľko noviniek v Androide, ktoré budú zatiaľ môcť vyskúšať majitelia smartfónov Pixel 6, Pixel 6 Pro a Samsung Galaxy S21.

Odomknúť s mobilom už bude možné aj autá BMW

Rozšírená funkcia s názvom Android Auto umožní odomknúť kompatibilné vozidlá značky BMW. Zatiaľ ale len vo vybraných krajinách. Ostatní budú môcť využiť aspoň automatické prepájanie mobilu s multimediálnym systémom v aute, vďaka ktorému sa na displeji v aute okamžite zobrazí rozhranie z mobilu. Zjednodušiť sa majú aj hlasové povely. Asistenta už nebude potrebné privolávať zvolaním “Hej Google”, ale po stlačení tlačidla mu rovno nadiktovať, čo má urobiť. Google tiež rozpozná text v doručených správa. Ak sa vás kamarát v esemeske spýta nejakú otázku, Google ju rozpozná a ponúkne vám odoslanie automatickej odpovede.

Inou novinkou z dielne Google je funkcia z názvom Rodinný zvonček (ang. Family Bell), ktorý vás upozorní na čas a aktivity, ktoré by ste mali stráviť s rodinou alebo na drobné činnosti, na ktoré mnohí zabúdajú. Upozornenie zobrazí na mobile alebo ho prehrá v niektorom z inteligentných reproduktorov. Príkladom môže byť pripomienka, že nedeľa večer je určená na spoločné sledovanie filmov alebo pripomienka, že v pondelok ráno je potrebné poliať kvety a aspoň raz za mesiac sa zapojiť ako dobrovoľník do pomoci svojej komunity.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Samsung #android #Pixel #Galaxy S21