Facebook umožní užívateľom rozdeliť si náklady na nájom či spoločnú večeru

Používatelia Messengeru budú môcť využiť funkciu s názvom 'Rozdeliť platby', ktorá im pomôže pri delení nákladov a prevode peňazí cez platobnú bránu Facebook Pay.

07.12.2021 08:00
Messenger, Meta, Facebook, Split Payments Foto:
Messenger ponúka nástroj na rozdelenie spoločných nákladov.
debata (2)

Je veľmi zaujímavé, že podobnú funkciu už mnohé iné služby nepriniesli dávno. Facebook (po novom Meta) v týchto dňoch začal v Spojených štátoch testovať novinku s názvom “Split Payments” (angl. rozdelenie platieb), ktorá umožní používateľom veľmi rýchlo a jednoducho spočítať, akým dielom by mali prispieť pri rozdelení nákladov. Funkciu navyše môžu použiť aj na automatické odoslanie platby cez platformu Facebook Pay.

Funkciu ocenia napríklad ľudia, ktorí spolu zdieľajú domácnosť a potrebujú sa deliť o mesačné výdavky a nájom, prípadne aj cestovatelia, ktorí si chcú rozdeliť náklady. Po odoslaní platby bude prijímateľ, respektíve ten, kto celú sumu uhradil, upozornený, akonáhle ostatní členovia uhradia svoj diel a pošlú mu peniaze na účet. Kvôli spracovaniu platieb bude funkcia zatiaľ v ostrej prevádzke prístupná len v Spojených štátoch. V iných krajinách zatiaľ prevod peňazí cez Facebook Pay nefunguje.

Platobnú bránu Facebook Pay firma sprístupnila ešte v novembri 2019 pre používateľov v Spojených štátoch. Určená je nielen na prevod peňazí medzi užívateľmi, ale napríklad aj na odoslanie platieb na charitu či platbu za rôzne online nástroje pre obchodníkov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Messenger #méta