Google analyzoval dáta z náramkov Fitbit. Prezradil, ktoré národy spia najviac

Obyvatelia, ktorej krajiny spia v priemere najviac? Koľko času strávime denne v posteli a obyvatelia ktorých krajín sa počas dňa najviac nachodia? Google zverejnil zaujímavé štatistiky z náramkov Fitbit.

16.01.2022 08:00
žena, spánok, zaspávanie, noc, zlý spánok,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Fitbit (vlastnený spoločnosťou Google) už niekoľko rokov zbiera anonymizované údaje zo športových náramkov a hodiniek. Ak by niekoho zaujímalo, na čo mu takéto dáta sú, odpoveď môže získať na konci každého roka, kedy spoločnosť zverejňuje zaujímavé štatistiky, napríklad v súvislosti s kvalitou spánku. Podľa dát zozbieraných počas minulého roka si používatelia dopriali v priemere 6,5 hodiny spánku. Najčastejšie si do postele líhali krátko po štvrť na dvanásť v noci a zvyčajne vstávali o siedmej ráno.

Priemerná dĺžka spánku bola v roku 2021 6,5... Foto: Google/Fitbit
Fitbit, Google Priemerná dĺžka spánku bola v roku 2021 6,5 hodiny.

Najviac spánku si podľa Google doprajú obyvatelia Fínska, Írska, Belgicka, Holandska a Nového Zélandu. Nutné dodať, že všetky tieto krajiny sa v rebríčku najväčších “spachtošov” objavujú každý rok.

Krajiny, ktorých obyvatelia spali v roku 2021... Foto: Google/Fitbit
Fitbit, Google Krajiny, ktorých obyvatelia spali v roku 2021 najviac.

Používatelia náramkov Fitbit v priebehu jedného roka odkráčali viac ako 35 miliárd kilometrov a urobili až 46 biliónov krokov. Najviac sa nachodili počas piatka, 14. mája. Obyvatelia Hongkongu, Írska, Švajčiarska, Španielska a Švédska v minulom roku urobili najviac krokov spomedzi všetkých národov.

Najviac krokov urobili v roku 2021 obyvatelia... Foto: Google/Fitbit
Fitbit, Google Najviac krokov urobili v roku 2021 obyvatelia Hongkongu.

O tom, či kvalitné jedlo a zdravý životný štýl prispievajú aj k nižšej tepovej frekvencii možno polemizovať, no ak by sme interpretovali dáta z náramkov Fitbit, našli by sme nejednu koreláciu. Najnižšiu tepovú frekvenciu v pokoji majú obyvatelia Talianska, Fínska, Holandska, Nórska a Švédska.

Najnižší tep v pokoji majú obyvatelia Talianska. Foto: Google/Fitbit
Fitbit, Google Najnižší tep v pokoji majú obyvatelia Talianska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #spánok #športový náramok #Fitbit