MyEye Pro: Špičková kamera pre slabozrakých, pripnete ju k okuliarom

Nositeľná minikamera číta text, nájde sumy na účtoch a vie identifikovať objekty a tváre.

31.01.2022 08:00
group-2973-orcam-myeye Foto:
Kamera MyEye Pro má špičkové parametre, ale aj veľmi vysokú cenu.
debata

MyEye Pro od spoločnosti OrCam je vlastne miniatúrna nositeľná kamera, ktorú možno pripojiť k akýmkoľvek okuliarom. Kamera dokáže čítať text, identifikovať objekty a tváre a „povedať“ svojmu nositeľovi, čo vidí prostredníctvom zabudovaného reproduktora alebo spárovaných bluetooth slúchadiel.

Okrem dotykového ovládania možno OrCam ovládať aj hlasom s využitím aktivačného spojenia „Hey OrCam“. Verzia Pro má aj rýchlejší procesor ako staršie modely, druhý mikrofón, silnejšie magnety a vylepšené dotykové ovládanie.

Toto video predstavuje kameru MyEye v predošlej verzoo, dizajnovo sú však obe takmer rovnaké, novinka má však výrazne vylepšený softvér, umelú inteligenciu a lepšie interaguje s majiteľom.

MyEye Pro má tiež interaktívnu funkciu „Smart Reading“, ktorá umožňuje zariadenie požiadať o rýchle vyhľadanie konkrétnych informácií, ako sú telefónne čísla, suma na účte, konkrétne slovo na stránke a podobne. MyEye Pro je jedno z mála podobných zariadení vytvorených špeciálne na pomoc ľuďom s poruchami zraku alebo s poruchami čítania.

Smartfóny síce zvládnu podobné úlohy, no tým, že OrCam možno namontovať na okuliare, uľahčuje dlhodobé čítanie alebo celodenné používanie. Jeho problémom je cena, blížiaca sa k hranici 4 000 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slabozrakí #MyEye Pro #OrCam #pomôcky pre slabozrakých