Fortis: HP má nový rad odolných notebookov, určených hlavne študentom

Všetky znesú drsnejšie zaobchádzanie, menšie pády a aj obliatie až 350 mililitrami vody.

10.02.2022 08:00
HP Pro x360 Fortis 11 G9-G10 Jelly Fish Blue... Foto:
HP Pro x360 Fortis 11 G9, resp. G10
debata

Nové portfólio notebookov HP Fortis sa vyznačuje zvýšenou pevnosťou a odolnosťou, aby „odolali“ aj študentskému zaobchádzaniu a vydržali bez ujmy menšie pády. Vďaka textúrovaným povrchom sa lepšie držia v ruke a je možné s nimi ľahšie manipulovať. Vystužené napájacie porty a porty USB-C lepšie odolávajú poškodeniu spôsobenému náhodným zatiahnutím za káble, zatiaľ čo mechanicky spevnené rohy a zalisované gumové lišty tlmia nárazy a zosilnené pánty znižujú namáhanie pri opakovanom otváraní a zatváraní.

Plnohodnotné ukotvené klávesnice zabraňujú uvoľneniu klávesov, keď sa s nimi študenti počas vyučovania hrajú a mohli by ich vylupnúť. Klávesnica tiež odolá rozliatiu až 350 ml tekutiny. V rámci modelového radu Frontis HP uvádza notebooky HP ProBook Fortis 14 G9 a HP ProBook Fortis 14 G10. Oba majú predinštalovaný nový Windows 11, využívajú výkonné procesory Intel, podporujú Wi-fi 6 a možno ich dovybaviť aj modul pre 4G/LTE. Do portfólia patrí aj Chromebook HP Fortis 14 G10, špeciálne navrhnutý na výučbu v cloude.

HP Fortis 11 G9 Q Chromebook Foto: HP
HP Fortis 11 G9 Q Chromebook Rear Left HP Fortis 11 G9 Q Chromebook

Taktiež tam patria notebooky HP Pro x360 Fortis 11 G9 a HP Pro x360 Fortis 11 G10.Ich konštrukcia umožňuje otočenie displeja až o 360 stupňov. Do ich výbavy patrí aj voliteľná kamera s rozlíšením 5 MP umiestnená na vonkajšej strane prístroja a dobíjacie pero so spevneným hrotom. Dobíjacie pero je možné uložiť a nabíjať vo voliteľnom vodeodolnom doku, takže je kedykoľvek pripravené na použitie.

Všetky uvedené zariadenia sa budú pohybovať v základných cenách od 400 do 500 eur a na trh budú postupne prichádzať od marca až do augusta tohto roku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HP #Fortis #odolné notebooky #notebook pre študentov