Whoo App: slovenská aplikácia prepája ľudí úplne novým spôsobom

Aplikáciu Whoo od slovenských tvorcov využíva už vyše 115-tisíc ľudí. Dostupná je na troch platformách – Google Play, Apple AppStore a Huawei AppGallery.

14.02.2022 06:00
whoo app-2 Foto:
Slovenská aplikácia Whoo prepája ľudí originálnym spôsobom na základe geolokácie.
debata

Aplikácia Whoo slúži na spoznávanie ľudí v bezprostrednom okolí prostredníctvom geolokačného vyhľadávania registrovaných profilov zaznačených v mape za posledných 24 hodín. Užívatelia v aplikácii o sebe vypĺňajú základné informácie a svoje profily na sociálnych sieťach, na ktorých chcú byť nájdení.

Prvú silnú propagačnú vlnu spustili tvorcovia aplikácie na jeseň 2020. Aj napriek prebiehajúcej pandémii koronavírusu, ktorý sťažil šírenie a využitie aplikácie, počet stiahnutí appky raketovo narastal. V tomto čase sa stala jednou z najsťahovanejších v obchodoch Google Play a Apple AppStore, získala až 50 tisíc nových registrácií užívateľov. A rastie aj naďalej.

zväčšiť Aplikácia Whoo chce preraziť aj medzi... Foto: Whoo
Whooo Aplikácia Whoo chce preraziť aj medzi užívateľmi v zámorí.

Aplikácia nezverejňuje súkromné údaje ako vek, telefónne číslo či e-mail užívateľov, ale iba odkazy na ich profily, užívateľské meno a fotografiu. Jej cieľom je prepájanie ľudí tak, ako ich neprepája nikto. Tvorcovia uvádzajú, že hoci ich aplikáciu primárne používajú ľudia na súkromné účely, (vyhľadávanie iných profilov za účelom zoznámenia sa), platformu je možné využiť aj na biznis networking na veľkých či malých podujatiach, napríklad na kongresoch.

Aktuálne sa tvorcovia Whoo App venujú jej ďalšiemu vylaďovaniu a testovaniu, chceli by sa totiž výraznejšie presadiť medzi užívateľmi v zámorí.

debata chyba
Viac na túto tému: #aplikácie #Whoo App #slovenská aplikácia