Samsung bude pri výrobe nových mobilov využívať recyklované rybárske siete

Na výrobu plastov v nových mobiloch bude Samsung používať recyklované rybárske siete. Prvé zariadenia, ktoré budú nové materiály využívať firma predstaví už o niekoľko dní.

13.02.2022 06:00
rybárske siete, Foto:
Ilustračné foto
debata

Technologické firmy sa už snažia zaujať nielen samotnými zariadeniami, ale aj svojim ekologickým prístupom pri ich výrobe. Ikea ale Samsung zákazníkom ponúkajú kartónové obaly, z ktorých je možné poskladať stolík či domček pre domáce zviera. Microsoft zas ukázal, ako chcem v budúcnosti pristupovať k výrobe počítačových periférií. Na výrobu myši použil pätinu recyklovaných plastov pochádzajúcich z morí a oceánov. Takisto sa zaviazal, že od roku 2025 nebude používať pri výrobe jednorazové plasty.

Samsung razí podobnú filozofiu, keď na výrobu nových mobilov chce používať plasty vyrobené z recyklovaných rybárskych sietí. Prvé zariadenia, ktoré takéto ekologické plasty využívajú by mala firma predstaviť už onedlho. Samsung pre server The Verge uviedol, že onedlho do výroby veľkého množstva zariadení začlení opätovne využiteľný plastový odpad z oceánov. Detaily v akom rozsahu bude nový materiál použitý ale firma zatiaľ nespresnila. Takisto nevedno, či ho bude používať aj pri výrobe súčiastok alebo krytov.

Len málokto si pritom vie predstaviť, koľko odpadu každoročne vzniká pri oceánskom rybolove. Podľa OSN sa ročne využije a následne do oceánu vyhodí až 640-tisíc ton rybárskych sietí. Podľa Samsungu práve takýto odpad ohrozuje ryby a koraly. "Zachytenie a opätovné spracovanie týchto sietí je jedným z kľúčových krokov pre zachovanie čistoty oceánov,” uviedla firma na svojom blogu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #ekológia #rybárske siete