Galaxy S22: Samsung predstavil svoju vlajkovú loď. Poznáme slovenské ceny!

Samsung predstavil svoje vlajkové lode medzi smartfónmi. Schopnosťami, parametrami, ale aj cenou konkurujú iPhonom.

09.02.2022 17:51
Samsung Galaxy S22, S22+ a S22 Ultra Foto: ,
Najväčší konkurent iPhonu sa predstavil v plnej paráde.
debata (1)

Samsung predstavil svoju vlajkovú loď medzi smartfónmi hneď v troch variantoch – ako Galaxy S22, S22+ a S22 Ultra. Poslednému z nich sa budeme venovať v samostatnom článku, teraz sa bližšie pozrieme na prvé dva.

High-endové smartfóny Galaxy S22 aj S22+ vychádzajú z dizajnového konceptu Contour-Cut, ktorý je typický pre celú sériu S. Aby pôsobili štíhlejším a čistejším majú maximálne plochý displej a luxusné krycie sklo. Lrn pre zaujímavosť: Galaxy S22 a S22+ sú prvé modely série S s krytom Armor Aluminum, čo je najpevnejší hliník, aký sa v súčasnej dobe používa. Rovnako je na tom aj sklo – smartfóny využívajú prvýkrát ultraodolné krycie sklo Corning Gorilla Glass Victus+ na prednej aj zadnej strane.

Predstavenie smartfónov Samsung Galaxy S22,...
Predstavenie smartfónov Samsung Galaxy S22,...
+12Predstavenie smartfónov Samsung Galaxy S22,...

A keď sme už pri displejoch: Galaxy S22 aj S22+ sú vybavené adaptívnym displejom s technológiou Dynamic AMOLED 2X a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Displej modelu Galaxy S22 má 6,1 palcov (15,5 cm), u Galaxy S22+ meria uhlopriečka celých 6,6“ alebo 16,8 cm. V oboch prípadoch je k dispozícii inteligentná technológia Vision booster, ktorá obraz na displeji prispôsobí okolitému prostrediu a svetlu a upraví kontrast a farebné podanie. Oba sú navyše jasnejšie ako predtým – S22 dosahuje maximálny jas 1300 nit, S22+ dokonca 1750 nit.

Srdcom smartfónov je 4 nm procesor, s ktorým sa pri smartfónoch série Galaxy možno stretnúť vôbec prvýkrát. Analytické systémy pri ňom automaticky rozpoznajú, aké aplikácie práve používate, a vyhradia im potrebné systémové prostriedky. Sledovanie filmov alebo surfovanie na internete je tak rýchlejšie a plynulejšie ako predtým.

Takto to vyzerá so slovenskými cenami nových smartfónov:

zväčšiť Samsung Galaxy S22, S22+ a SS22 Ultra: ceny a... Foto: Martin Domček, Pravda
Samsung Galaxy S22, S22+ a SS22 Ultra Samsung Galaxy S22, S22+ a SS22 Ultra: ceny a dostupnosť

Špičkový procesor si žiada aj ďalšie špičkové parametre. Do výbavy Galaxy S22 patrí robustná3 700 mAh batéria s celodennou výdržou a rýchle dobíjanie s 25 W, Galaxy S22+ s batériou s kapacitou 4 500 mAh vydrží ešte o niečo dlhšie ako celý deň a pri rýchlodobíjaní využíva celých 45 W.

Samostatnou kapitolou sú kamery. So smartfónmi Galaxy S22 aj S22+ je možné okrem iného bez problémov fotografovať aj pri nedostatku svetla, pokojne v noci – majú totiž o 23 % väčšie senzory ako ich predchodcovia S21 a S21+ a do výbavy patrí aj prevratná technológia Adaptive Pixel, vďaka ktorej sa na snímač dostane viac svetla, na fotografiách lepšie vyniknú detaily a farby aj v tme.

Samsung Galaxy S22 a S22+ – stručné predstavenie:

Video

Galaxy S22 aj S22+ sú vybavené hlavným fotoaparátom s rozlíšením 50 megapixelov, teleobjektívom so samostatným snímačom s 10 MPix (trojnásobný optický zooom) a ultraširokým fotoaparátom s 12 Mpix, čo znamená maximálnu kvalitu v akejkoľvek situácii. Pri natáčaní videozáznamov s priateľmi je možné zase využiť novú funkciu Auto Framing, vďaka ktorej prístroj rozpozná a dokáže kontinuálne sledovať až desať ľudí a automaticky na nich zaostruje. Oba smartfóny sú okrem toho vybavené vyspelou technológiou VDIS, ktorá minimalizuje vibrácie pri nakrúcaní videa.

Nová funkcia AI Stereo Depth Map uľahčuje predovšetkým tvorbu portrétov – ľudia na snímkach vyzerajú lepšie ako kedykoľvek predtým, všetky detaily sú vďaka sofistikovaným algoritmom dokonale zreteľné a ostré. A platí to nielen pre ľudí, ale aj pre domácich miláčikov – nový portrétny režim sa spoľahlivo postará okrem iného o to, aby sa ich srsť neprelínala s pozadím.

A kedy smartfóny Galaxy S22 prídu do predaja? Reálne približne o mesiac, predobjednávky sa však už rozbiehajú. Viac v nasledujúcej infografike:

zväčšiť SAmsung S22: dostupnosť Foto: Samsung
Samsung Infografika Galaxy S22 SK 3 SAmsung S22: dostupnosť

Samsung Galaxy S22 a S22+: technická špecifikácia

zväčšiť Galaxy S22 a S22+ - podrobná technická...
tabulka3 Galaxy S22 a S22+ - podrobná technická špecifikácia

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Galaxy S22