Cez Messenger už bude možné posielať hlasové správy s dĺžkou do 30 minút

Jedna minúta niekedy nestačí. Aplikácia Messenger po novom rozširuje maximálnu dĺžku odoslaných hlasových správ z jednej na tridsať minút.

15.02.2022 08:00
Messenger, Facebook, Foto:
Ilustračné foto
debata

Možno to poznáte z vlastnej skúsenosti. Zavolať je niekedy jednoduchšie a rýchlejšie, než sa rozpisovať v správach. Podobné je to aj na druhom konci linky – adresát si zväčša takisto radšej vypočuje krátku nahrávku, než by čítal siahodlhé litánie. Tempo reči totiž môže byť výrazne rýchlejšie, než samotné čítanie textu. V skutočnosti má však priemerné slovenské slovo dĺžku dve sekundy, kým v angličtine to je zhruba polovica. Mnoho ľudí preferuje posielanie hlasových správ cez WhatsApp, ktorý má menej obmedzení, než Messenger. Len pre porovnanie, cez WhatsApp je možné posielať až 15 minútové hlasové správy, kým cez Messenger bola maximálna dĺžka obmedzená na jednu minútu. Až doteraz.

Facebook oznámil, že rozšíri dĺžku odoslaných hlasových správ až na 30 minút. Nie je to priveľa? Možno áno, no ak by ste chceli niekomu vyrozprávať svoj celodenný príbeh, je to tak akurát. Messenger navyše ponúkne aj možnosť priebežného editovania hlasových správ. Počas nahrávania môžete nahrávku zastaviť, skontrolovať a následne v nej pokračovať. Nebude potrebné ju zmazať a nahrať znova tak, ako pri ostatných službách.

Funkcia zatiaľ nie je dostupná vo všetkých krajinách, no v najbližších dňoch by mala byť sprístupnená aj na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Whatsapp #Messenger #hlasové správy