Google sa rozhodol utnúť ruským štátnym médiám peniaze z reklamy

Spoločnosť Google začala brániť ruským médiám financovaným štátom, aby získavali prostriedky z reklám umiestňovaných na ich webových stránkach, v aplikáciách a na platforme YouTube, uviedla agentúra Reuters.

27.02.2022 08:59
Youtube - Google Foto: , ,
Ilustračné foto
debata (3)

Rozhodnutie sa vzťahuje okrem iného na ruskú televíziu RT (Russia Today). K podobnému kroku sa po ruskej invázii na Ukrajinu v sobotu rozhodla napríklad spoločnosť Meta Platforms, majiteľ Facebooku.

Google upresnil, že bude brániť ruským štátnym médiám v tom, aby používali jeho reklamnú technológiu na generovanie príjmov na ich vlastných stránkach a v aplikáciách. Médiá okrem toho už nebudú mať možnosť kupovať reklamu prostredníctvom nástroja Google Tools a umiestňovať reklamu na platformách internetovej spoločnosti, ako je jej vyhľadávač alebo emailová služba Gmail.

Google, vyhľadávač, vyhľadávanie Čítajte aj Ukrajinci hľadajú na googli návod, ako vyrobiť Molotovov koktail

Aj prevádzkovateľ internetových stránok pre prehrávanie videí YouTube zakázal v sobotu mediálnej spoločnosti RT a ďalším kanálom, z ktorých niektoré sú spojené s protiruskými sankciami, aby dostávali peniaze z videí umiestňovaných na jeho platforme. YouTube, ktorý patrí pod spoločnosť Google, z veľkej časti kontroluje umiestňovanie reklamy.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Rusko #YouTube #aplikácie #vojna na Ukrajine