'Hej Google, zaplať parkovné.' Za parkovanie bude možné zaplatiť hlasovým povelom

Google predstavil zaujímavú novinku, ktorá poteší majiteľov smartfónov s Androidom. Pomocou povelu hlasovej asistentke bude možné zaplatiť za parkovanie.

13.03.2022 08:00
parkovanie, parkovacie miesta, parkovací lístok Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Kedysi bolo možné za parkovanie zaplatiť len pomocou parkovacieho lístka alebo priamo pri vstupnej bráne. Neskôr sa pridali modernejšie metódy, ako parkovanie pomocou SMS alebo priamo cez mobilnú aplikáciu. Google latku posnul ešte ďalej a užívateľom v Spojených štátoch najnovšie ponúkne aj možnosť zaplatiť za parkovanie pomocou hlasového povelu. Funkcia bude dostupná pre majiteľov smartfónov s Androidom. “Našim cieľom je zjednodušiť vodičom platbu za parkovné v situáciách, kedy je to nepohodlné – napríklad ak je vonku príliš chladno, fúka vietor alebo prší,” uviedla spoločnosť.

Zaplatiť pomocou hlasového povelu je tak jednoduché, ako to znie. Stačí vysloviť čarovnú formulku – “Hej Google, zaplať za parkovanie.” Asistent následne automaticky sprocesuje platbu s využitím platobnej brány Google Pay. V pilotnej fáze bude funkcia dostupná v štyroch stovkách amerických miest, ktoré využívajú platformu ParkMobile, s ktorou Google spolupracuje. Hlasovým povelom bude možné zistiť aj zostávajúci čas do vypršania platnosti lístka alebo jeho platnosť predĺžiť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #parkovanie #hlasový asistent