ROG priviezol na Slovensko najvýkonnejší herný tablet na svete. Lacný nie je

ROG Flow Z13 s 13-palcovou uhlopriečkou prináša úplne nový formát a neobmedzené možnosti hrania.

21.03.2022 06:00
ROG Flow Z13 01 Foto:
ROG Flow Z13 je špičkový herný tablet, predáva sa aj na slovensku.
debata

Republic of Gamers (ROG) oznamuje spustenie predaja najvýkonnejšieho herného tabletu na svete, Flow Z13, na Slovensku. ZFormát tabletu umožňuje dosiahnuť neuveriteľne nízku hrúbku iba 12 mm a hmotnosť 1,1 kg. Z13 aj napriek tomu v sebe skrýva herný výkon, ktorý bol až doteraz typický iba pre výrazne väčšie zariadenia.

Tablet je navrhnutý tak, aby umožnil všetky spôsoby hrania, či už ide o použitie klávesnice a myši, gamepadu alebo dotykového ovládania. Pokiaľ hráči potrebujú vyšší grafický výkon, môžu využiť externú grafickú kartu XG Mobile, ktorá ponúka extra výkon aj extra porty a nekompromituje prenosnosť, ktorá robí tablet Flow Z13 skutočne unikátnym.

Flow Z13 má vo výbave procesor až do 12. generácie Intel Core i9–12900H a grafickú kartu NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, takže si poradí s najnovšími hrami aj najnáročnejšími aplikáciami. Výbavu dopĺňa až 16 GB ultrarýchlej LPDDR5 pamäte s frekvenciou 5200 MHz a až 1 TB PCIe SSD úložisko. Jednoducho, Flow Z13 má výkon a špecifikácie, ktoré boli až doteraz typické iba pre výrazne väčšie zariadenia.

Rovnako ako ROG Mothership, aj Flow Z13 má umiestnené všetky komponenty za displejom. Tento atypický dizajn, z pohľadu herného zariadenia, zabezpečuje oveľa lepší prístup k čerstvému vzduchu v porovnaní s notebookmi. Absencia pántu takisto umožňuje použitie širšej parnej komory a väčších ventilátorov pri zachovaní 12 mm hrúbky tabletu.

Parná komora ponúka oveľa viac priestoru na odvádzanie tepla v porovnaní s tradičnými chladiacimi systémami a dokáže súbežne chladiť procesor, grafickú kartu aj VRM modul. ROG Flow Z13 je v predaji na Slovensku za cenu od 1 719 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ROG #Republic of Gamers #herný tablet #Flow Z13