Apple zmeškal vlak. Nová aktualizácia umožňuje odomykať mobil s nasadeným rúškom

Apple trvalo dva roky, kým dokázal zareagovať na pandémiu tak, ako by jeho zákazníci očakávali - umožniť im odomykať iPhone aj s nasadeným rúškom či respirátorom. Nová funkcia prichádza v týchto dňoch s aktualizáciou iOS 15.4.

17.03.2022 08:00
Apple, iPhone 12, iPhone 12 mini Foto:
Ilustračné foto.
debata

Radšej neskoro, než nikdy. Zdá sa, že Apple sa drží tohto hesla aj v súvislosti s najnovšou aktualizáciou mobilného operačného systému iOS 15.4. Aktualizácia prináša dlhoočakávanú novinku, ktorá však prichádza doslova “po funuse”. iPhone (12 a novší) bude možné odomknúť aj s nasadeným rúškom a respirátorom.

Doposiaľ bolo odomykanie obmedzené len na zadanie kódu, odhalenie tváre alebo aktivovanie odomknutia pomocou hodiniek Apple Watch. Po nainštalovaní aktualizácie majú užívatelia možnosť v nastaveniach funkcie FaceID aktivovať použitie FaceID aj s nasadeným rúškom a respirátorom. Funkcia takisto umožní iPhone nielen odomknúť, ale aj potvrdzovať platby či nákupy v obchodoch.

Nová aktualizácia takisto umožní ukladať do zariadenia (do Peňaženky) doklady o očkovaní, vrátane európskeho zeleného očkovacieho preukazu (Green Pass). V správcovi hesiel zas budú môcť užívatelia ukladať aj poznámky, ktoré im pomôžu spomenúť si na aký účel bolo heslo vytvorené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #iOS 15.4