Apple už nebude opravovať ukradnuté iPhony

Pokiaľ Apple zistí, že iPhone, ktorý doniesol zákazník na opravu, bol ukradnutý alebo označený ako stratený, odmietne ho opraviť.

31.03.2022 07:37
Apple iPhone 11 Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Oprava zariadení Apple zväčša nie je jednoduchá. Firma do veľkej miery kontroluje trh so súčiastkami, ktoré donedávna ponúkala len autorizovaným servisom. Navyše, čím je produkt novší, tým je jeho oprava komplikovanejšia a vyžaduje si odborný zásah vyškoleného technika. Apple doteraz opravoval akékoľvek zariadenia bez ohľadu na ich pôvod. To sa zmení. Spoločnosť oznámila, že už nebude opravovať iPhony, ktoré ich majitelia označili ako ukradnuté alebo stratené. Paradoxom je, že doposiaľ takéto zariadenia v servisoch Apple neodmietal a opravil ich, pokiaľ boli stále v záruke. Dôvodom bolo, že ich vlastníka, respektíve stav, neoveroval. Jediným kritériom bolo, aby bolo zariadenie stále v záruke.

Po novom budú musieť všetci technici v obchodoch Apple Store a v autorizovaných servisoch kontrolovať unikátny kód zariadenia IMEI a porovnávať ho s celosvetovou databázou odcudzených a stratených zariadení. Takisto v prípade, ak zákazník pri návšteve servisu nebude na zariadení schopný deaktivovať funkciu Nájsť môj iPhone, technici ho neprevezmú. Týmto krokom môže Apple mnohých ľudí odradiť od kúpy použitého mobilu s neznámym pôvodom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #smartfón #iPhone