Cez WhatsApp už bude možné posielať prílohy s veľkosťou až 2 gigabajty

Napriek tomu, že 100 mebajtov je na veľkosť príloh v správach viac než dosť, WhatsApp plánuje limit rozšíriť až na dva gigabajty. Má tak vyhovieť užívateľom, ktorí si medzi sebou posielajú veľké súbory a videá vo vysokom rozlíšení.

05.04.2022 08:00
WhatsApp, Facebook, komunikácia Foto:
Ilustračné foto
debata

Ak používate službu WhatsApp, pravdepodobne cez ňu svojim priateľom občas posielate aj fotky, videá a iné súbory. Nie je to tak dávno, čo platforma umožňovala posielať prílohy s veľkosťou len do 16 megabajtov. V roku 2019 však limit zvýšila na 100 megabajtov, ktorý sa zdal byť na tú dobu viac dostatočný. Mnohým údajne ale nestačí a preto sa pri odosielaní väčších príloh musia spoliehať na online cloudové služby, ktoré sú oveľa štedrejšie.

Ako informoval server Tech Radar, WhatsApp, respektíve jeho materská spoločnosť Meta (Facebook), začína v Argentíne testovať navýšenie maximálneho limitu jednotlivých príloh až na 2 gigabajty. Prečo taký veľký skok? Ak by ste chceli napríklad odoslať minútové video vo vysokom rozlíšení natočené novým smartfónom, maximálnu kapacitu by ste “prešvihli” hneď dvakrát.

Očakáva sa, že WhatsApp po pilotnej prevádzke v Južnej Amerike ponúkne 20-krát vyšší limit aj užívateľom v ostatných krajinách. Ak sa tak stane, prekoná aj konkurenčný Telegram, ktorý ponúka len 1,5 gigabajtové prenosy. Je ale zaujímavé, že Messenger stále ponúka len 25 megabajtov na jednu prílohu, čoho dôsledkom je znížená kvalita fotiek a videí, na ktorú sa mnoho užívateľov dlhodobo sťažuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Whatsapp #Messenger #méta