Logitech predstavil netradičnú ‘vertikálnu’ myš. Uvoľňuje tlak na zápästie

Nový prírastok do rodiny bezdrôtových myší Logitech sľubuje lepšiu ergonómiu a menej problémov so zápästím pri viachodinovej práci.

24.04.2022 08:00
Logitech Lift Vertical Ergonomic Mouse, myš,... Foto:
Netradičná myš s vertikálnym úchopom.
debata (2)

Akú myš používate? S najväčšou pravdepodobnosťou má klasický tvar, malé rozmery a je bezdrôtová. Vďaka rozmanitým možnostiam sa však dnes už nemusíte obmedzovať. Na trhu existujú najrôznejšie varianty myší – od klasických, cez herné, drôtové, dotykové, trackpady až po netradičné trackbally. Tie namiesto snímača na spodnej strane disponujú veľkou guľôčkou, ktorej rotovaním palcom ovládate pohyb kurzora po obrazovke. Tí, ktorí takúto myš používajú na ňu nedajú dopustiť. Na iných zas môže pôsobiť nemotorným dojmom. Rovnako ako myš, na ktorej nespočíva ruka v horizontálnej, ale vo vertikálnej polohe. Jednu takú v týchto dňoch predstavila spoločnosť Logitech.

Ruka nabok a menej preťažné zápästie

Myš s krkolomným názvom Logitech Lift Vertical Ergonomic Mouse je opakom tradičnej myši. V podstate celý jej koncept prevracia naruby. Ruka je na nej položená vertikálne – dlaňou nabok. Podľa firmy takýto úchop uvoľňuje tlak na zápästie a podporuje prirodzenejšiu polohu predlaktia počas dlhodobého používania. V porovnaní so starším, väčším a drahším modelom MX Vertical je novinka výrazne menšia a padne skôr do menšej až strednej veľkej dlane. Logitech tiež ponúka variant pre pravákov aj ľavákov, čo pri iných ergonomických myšiach nebýva zvykom.

My Logitech Lift Vertical Ergonomic Mouse je... Foto: Logitech
Logitech Lift Vertical Ergonomic Mouse, myš, počítačová myš, Logitech My Logitech Lift Vertical Ergonomic Mouse je určená pre menšie a stredne veľké dlane.

Novinka je oproti pôvodnému modelu o 30 eur lacnejšia (80 eur) a namiesto nabíjateľnej lítiovej batérie je až dva roky napájaná vymeniteľnou tužkovou batériou (AA). Okrem dvoch štandardných tlačidiel, rolovacieho kolieska a prepínača rozlíšenia má aj dve doplnkové tlačidlá ovládané palcom. Viac ako polovica konštrukcie je vyrobená z recyklovaných plastov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Logitech #počítačová myš #Lift Vertical #ergonomická myš #MX Vrtical