Snapchat predáva lietajúcu kameru, ktorá má zachytiť momentky zo života

Snapchat vo Francúzsku a Spojených štátoch predáva miniatúrny dron s kamerou, ktorý vzlietne a pristane na dlani. Zachytí momentky zo života a nahrá ich na sociálnu sieť.

04.05.2022 07:28
Pixy, dron, Snapchat Foto:
Dron Pixy od Snapchatu.
debata

Snapchat stále žije, aj keď ho v posledných rokoch zatienila popularita konkurenčných sociálnych sietí Instagram a TikTok, ktoré si mnohé z jeho funkcií “prepožičali.” Platforma, ktorá bola kedysi jednotkou na trhu, stráca pôdu pod nohami, a preto sa snaží upútať pozornosť rôznymi technologickými hračkami. Možno si ešte spomeniete na špeciálne okuliare Spectacles s kamerou, ktoré mali automaticky nahrávať príbehy zo života na sociálnu sieť. Tento nápad sa z pochopiteľných dôvodov neujal. Tentokrát to Snapchat skúša s lietajúcou kamerou, ktorá má nahradiť “selfie” tyč.

Lietajúca kamera s názvom Pixy je v podstate klasickým dronom, ktorý natáča videá a fotí zábery z vtáčej perspektívy, ktoré následne posiela priamo do mobilnej aplikácie. Dron je kvôli reguláciám zatiaľ dostupný len v Spojených štátoch a vo Francúzsku. Obe krajiny majú menej prísne pravidlá na prevádzku dronov. Po tom, čo Pixy vzlietne a nafotí fotky, sa vráti späť na štartovaciu pozíciu, ktorou má byť ruka majiteľa.

V krajinách Európskej únie, ale aj v Spojených štátoch platí pri prevádzka malých dronov jednoduché pravidlo – ak má dron menej než 250 gramov, je ho možné obsluhovať aj bez povolení a špeciálnych pilotných skúšok. Viacero firiem ako napríklad čínske DJI preto svoje komerčné drony zmenšili natoľko, aby túto normu veľmi tesne podliezli. Napríklad DJI Air 2 má hmotnosť len 249 gramov a Pixy od Snapchatu len 101 gramov. Pixy má tiež uzatvorenú konštrukciu s ochrannými krytkami, takže pri náraze do človeka alebo objektu nespôsobí žiadnu škodu či úraz. Bohužiaľ ho nie je možné ovládať inak než cez aplikáciu Snapchat v mobile.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálna sieť #dron #Snapchat