Na slovenský trh vstupuje ďalšia silná "smartfónová" značka

Značka vivo je piatym najväčším výrobcom smartfónov na svete. Chce ponúkať telefóny s dobrým pomerom cena/hodnota.

03.06.2022 10:00
vivo Foto: ,
Smartfóny značky vivo po celom svete využíva približne 400 miliónov klientov.
debata

Na náš trh od júna vstupuje silná čínska značka vivo, ktorá je piatym najväčším výrobcom smartfónov na svete. Ide o značku, ktorá má povesť technologického inovátora. Napríklad už v roku 2014 predstavila najtenší smartfón na svete s hrúbkou menej ako 5 mm (vivo X5 Max), ako prvá predstavila v roku 2018 snímač odtlačkov prstov integrovaný v displeji (model vivo X20 UD) alebo v roku 2020 v smartfóne X51 5G kamerový systém stabilizovaný na kardanovom závese. V súčasnosti značka pôsobí vo viac ako 60 krajinách po celom svete a jej telefóny využíva približne 400 miliónov zákazníkov.

Značka vivo nedávno predstavila svoj najnovší smartfón vyššej strednej triedy V23 5G, ktorý bude dostupný aj na slovenskom trhu. Smartfón je vybavený kombináciou 50-megapixelového predného fotoaparátu s automatickým zaostrovaním, ako aj 8-megapixelovým ultraširokouhlým objektívom v kombinácii s funkciou Dual Tone Spotlight, ktorá vďaka dvom LED svetlám na prednej strane umožňuje užívateľom robiť nadštandardne kvalitné selfie. Elegantný štýl ultratenkého tela je umocnený špeciálnym skleneným povrchom, ktorý za slnečného svetla mení svoju farbu zo zlatej na zelenú, respektíve zeleno-modrú. Pokiaľ ide o výkon, vivo V23 obsahuje procesor MediaTek Dimensity 920 a zároveň ponúka 12 GB RAM a až 256 GB na užívateľské dáta.

Model V23 5G je schopný meniť farbu zadného... Foto: vivo
V23 Color changed Perfectshot 6views RGB Model V23 5G je schopný meniť farbu zadného krytu zo zlatej na zelenú.

Čínska značka prichádza na náš trh zatiaľ s dvomi modelovými radmi. Označenie V majú smartfóny strednej triedy a Y ekonomicky zaujímavé „entry level“ telefóny. Najvyšší modelový rad s označením X zatiaľ vivo na náš trh oficiálne neuvádza, no smartfóny tejto triedy sú v predaji v niekoľkých slovenských internetových obchodoch, vrátane tých veľkých.

Do predaja prichádzajú smartfóny vivo V23, Y76, Y33s, Y21s, Y21 a Y01. Vybrané modely budú k dispozíci aj u operátorov O2 a 4ka, Orange a Telekom ich zatiaľ ponúkať nebudú. Telefóny z modelového radu Y sa pohybujú v cenovom rozpätí približne od 140 do 300 eur, model V23 5G má oficiálnu cenu 529 eur.

zväčšiť Modely, ktoré budú ako prvé oficiálne dostupné... Foto: Pravda, Martin Domček
smartfóny vivo Modely, ktoré budú ako prvé oficiálne dostupné na slovenskom trhu. V e-shopoch nájdete aj ďalšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfóny #Vivo #predaj smartfónov #mobilný trh