Apple umožní nakupovať na splátky. Predstavil službu Apple Pay Later

Na konferencii pre vývojárov firma predstavila novú službu s názvom Apple Pay Later, ktorá bude súčasťou peňaženky Apple (angl. Apple Wallet). Užívateľom umožní za tovar zaplatiť bezúročne v štyroch splátkach rozdelených na šesť týždňov.

09.06.2022 08:00
Apple Pay Later, Apple Foto:
Služba Apple Pay Later
debata

Nákupy na splátky sú veľmi obľúbené po celom svete. Na Slovensku niektorí predajcovia v spolupráci so splátkovými spoločnosťami častokrát ponúkajú nákupy na splátky aj bez navýšenia. Vždy je však potrebné schválenie žiadosti, ktoré podmieňuje množstvo faktorov – od celkových príjmov, platobnej morálky, až po výšku úveru. V zahraničí sú však veľmi populárne aj služby, ktoré ponúkajú rozdelenie celkovej sumy do pravidelných dvojtýždenných či mesačných splátok. Zákazník tak nemusí zaplatiť celú sumu ihneď, no takisto si nemusí splácanie rozdeliť na desať a viac mesiacov.

Nákupy na splátky bez navýšenia

V Európe sú populárne napríklad služby Klarna, Splitit alebo Clearpay, v Austrálii zas služba Afterpay. V Spojených štátoch a Kanade niektorí veľký predajcovia ponúkajú vlastné platobné brány s voľbou platby na splátky bez navýšenia. Amazon napríklad umožňuje rozdeliť si celkovú sumu za tovar na štyri mesačné splátky v rovnakej výške. Apple na konferencii pre vývojárov predstavil vlastnú alternatívu, ktorou by mohol osloviť milióny zákazníkov po celom svete.

Služba Apple Pay Later je akousi nadstavbou platobného systému Apple Pay, ktorý umožňuje platiť za tovar online alebo pomocou bezkontaktných platieb s mobilom či hodinkami. Apple Pay Later bude automatickou súčasťou novej verzie operačného systému iOS 16, ktorá bude dostupná na jeseň tohto roka. Pri platbe za tovar alebo službu si bude môcť zákazník vybrať, či chce zaplatiť naraz celú sumu, alebo si ju rozdeliť na štyri samostatné splátky po dvoch týždňoch. Zatiaľ nie je jasné, v ktorých krajinách bude služba dostupná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Apple Pay #nákup na splátky #platobná brána #Apple Pay Later