Twitter údajne plánuje poskytnúť Muskovi prístup k nespracovaným dátam o tweetoch

Podľa denníka The Washington Post, ktorý cituje osobu oboznámenú so situáciou, Twitter plánuje poskytnúť šéfovi firmy Tesla kompletný prístup, zatiaľ čo ďalšie správy naznačujú len čiastočný prístup.

09.06.2022 11:23
Twitter Foto: ,
debata

Spoločnosť Twitter údajne plánuje poskytnúť podnikateľovi Elonovi Muskovi prístup k nespracovaným dátam o stámiliónoch príspevkoch na jej rovnomennej sociálnej sieti denne v snahe primať ho k avizovanej akvizícii za 44 miliárd dolárov. Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na viaceré medializované správy. Podľa denníka The Washington Post, ktorý cituje osobu oboznámenú so situáciou, Twitter plánuje poskytnúť šéfovi firmy Tesla kompletný prístup, zatiaľ čo ďalšie správy naznačujú len čiastočný prístup.

Právnici zapojení do obchodu dohodu o zdieľaní údajov nepotvrdili. Musk sa tiež nevyjadril a Twitter dané správy odmietol potvrdiť a poukázal na pondelkové vyhlásenie, v ktorom spoločnosť uviedla, že naďalej „kooperatívne“ zdieľa informácie s Muskom.

Musk, ktorý v apríli uzavrel právne záväznú dohodu o kúpe Twitteru, tvrdí, že dohoda nemôže pokračovať, pokiaľ spoločnosť neposkytne viac informácií o prevalencii falošných účtov na jej platforme. Bez toho, aby predložil dôkazy, tvrdil, že Twitter výrazne podcenil počet týchto „spamových robotov“ – automatizovaných účtov, ktoré zvyčajne propagujú podvody a dezinformácie. Tento týždeň právnici Muska obvinili spoločnosť, že sa odmietla vzdať informácií o skutočnom počte účtov robotov na Twitteri. Spomenutá údajná ponuka Twitteru by mohla oslabiť Muskove pokusy využiť problém botov na spochybnenie budúcnosti dohody.

Generálny riaditeľ Twitteru Parag Agrawal uviedol, že spoločnosť dlhodobo odhaduje počet falošných účtov na necelých 5 %. Musk tento údaj spochybnil a v máji na Twitteri bez poskytnutia dôkazov napísal, že 20% účtov na sieti je falošných.

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #tweet #Elon Musk