Hodinky Apple Watch budú presnejšie informovať o kapacite batérie

Nová verzia operačného systému watchOS 9 prenesie funkciu kalibrovania batérie. Užívateľ tak získa presnú predstavu o aktuálnej kapacite batérie a výdrži hodiniek.

28.06.2022 06:00
apple watch 7, hodinky Apple Watch Foto:
Ilustračné foto
debata

Majitelia hodiniek Apple Watch dobre vedia, aké je to skladať hodinky z ruky každý deň. Kvôli obmedzenej výdrži na batériu je hodinky potrebné nabíjať raz za deň. Za posledné roky sa tak v podstate nič nezmenilo. Výdrž je síce o čosi väčšia, no stále nie dosť veľká na to, aby bolo hodinky možné aktívne používať niekoľko dní, tak ako u konkurencie. Navyše Apple Watch už dlhšiu dobu trápi nepresné zobrazovanie aktuálnej kapacity batérie. Môže sa tak stať, že v priebehu chvíle nárazovo klesne kapacita batérie aj o niekoľko percent. Na chybe nie je hardvér, ale softvér.

Apple má tento problém vyriešiť s príchodom novej verzie operačného systému watchOS 9, ktorý prináša funkciu opätovnej kalibrácie batérie. Inak povedané, batériu na hodinkách bude možné kalibrovať, výsledkom čoho majú byť presnejšie informácie o stave a maximálnej kapacite batérie. Podobnú funkciu kalibrovania batérie Apple ponúkol majiteľom iPhonu 11.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #inteligentné hodinky #Apple Watch #smart hodinky #watchOS 9