Amazon v Emirátoch nebude predávať tovar s logom LGBT komunity

Firma vyhovela požiadavke Spojených arabských emirátov a vo svojom obchode zablokuje prístup k tovarom s LGBT tematikou.

06.07.2022 08:00
lgbt Foto:
Ilustračné foto
debata (3)

Spojené arabské emiráty prinútili Amazon, aby zablokoval možnosť nakupovania tovaru s LGBT tematikou. Sexuálne vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia sú v Emirátoch protizákonné a ako priestupok môže byť považované aj vyslovenie podpory za práva sexuálnych menšín. Amazon, ktorý sa v západnom svete otvorene hlási k inklúzii a podpore LGBT komunity.

Keď treba, Amazon sa prispôsobí

Ako sa ale ukázalo, firma má dvojitý meter. “Ako firma sa aj naďalej zaväzujeme k podpore rozmanitosti, rovnosti a inklúzii a veríme, že práva LGBTQ+ ľudí musia byť chránené. Nakoľko ale prevádzkujeme obchody po celom svete, musíme dodržiavať aj miestne zákony a nariadenia krajín, v ktorých pôsobíme,” uviedla firma v oficiálnom vyhlásení pre britský server BBC. Zablokovaním vyhľadávania výrazov, ktorých výsledkom by mohlo byť zobrazenie tovarov s tematikou LGBT komunity, sa firma vyhla pokutám.

Spojené arabské emiráty sa tak pridali na stranu ďalších arabských krajín, v ktorých sú homosexuálne vzťahy oficiálne zakázané. Saudská Arábia len pred niekoľkými dňami takisto oznámila, že zakazuje predaj hračiek a oblečenia s dúhovými farbami, ktoré údajne podporujú homosexualitu. Kuvajt si zas nechal predvolať veľvyslanca Spojených štátov, ktorý na Twitteri miestneho veľvyslanectva publikoval príspevky o podpore práv LGBT komunity.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #Spojené arabské emiráty #LGBTI+