Proruskí hackeri zo skupiny Killnet ohrozujú celý svet. Útočia na vládne inštitúcie

Hackeri vyjadrili podporu ruskej vláde a chcú sa pomstiť krajinám, ktoré vojensky podporujú Ukrajinu a sankcie proti Rusku.

16.07.2022 06:00
Hacker Foto:
Ilustračné foto.
debata (24)

Skupina etických hackerov zo skupiny Anonymous má v Rusku silných protivníkov. Prokremeľskí hackeri Killnet masovo útočia na ciele v zahraničí. A veľmi sa im darí. Pred niekoľkými dňami zaútočili na litovské vládne stránky a ich terčom sa stala aj kritická infraštruktúra. Energetická firma Ignitis Group sa musela vysporiadať s údajne najväčším kybernetickým útokom v histórii krajiny. K útoku sa prihlásila práve skupina Killnet, ktorá využila takzvaný distribuovaný typ útoku DDoS. Lita sa stala terčom masívnych útokov po tom, čo uplatnilo európske sankcie na tovar prepravovaný do ruskej enklávy Kaliningrad, ktorá je od Ruska odrezaná práve Litvou.

Skupina Killnet sa takisto prihlásila k útokom na stránky amerického kongresu, ktoré nakrátko neboli dostupné. Na sieti Telegram hackeri uviedli, že “ Americký kongres má peniaze na zbrojenie po celom svete, no nie dosť na vlastnú obranu.” Distribuovaný útok 7. júla na niekoľko hodín znemožnil verejnosti pristupovať na stránky kongresu. Killnet na margo útokov vyjadril podporu ruskej vláde a pohrozil útokmi na západné krajiny, ktoré budú vojensky podporovať Ukrajinu a sankcie proti Rusku. Killnet v nedávnej minulosti útočil napríklad aj na vládne stránky v Nemecku, Taliansku, Rumunsku a Nórsku. Podporu našiel aj v ďalšej proruskej skupine s názvom XakNet, ktorá útočila na súkromné energetické spoločnosti na Ukrajine a servery ukrajinskej vlády.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #hackeri #ddos #hackerský útok #Killnet #hackerská skupina