WhatsApp umožní opustiť skupiny bez povšimnutia. Služba rozširuje zabezpečenie

Ak sa rozhodnete opustiť niektorú skupinu, ktorej ste na WhatsAppe členom, aplikácia vám to umožní urobiť v tichosti bez toho, aby sa o tom ostatní členovia skupiny dozvedeli.

11.08.2022 15:44
WhatsApp, služba, četovacia aplikácia, Meta,... Foto:
Četovacia aplikácia WhatsApp pridáva nové bezpečnostné prvky.
debata

Spoločnosť Meta vo svojej dcérskej službe WhatsApp ponúkne viacero nových bezpečnostných prvkov, ktoré majú pomôcť chrániť súkromie používateľov. Hlavnou novinkou má byť možnosť odísť z četovacích skupín bez povšimnutia. To WhatsApp doposiaľ neumožňoval. Ak ste boli členom niektorej skupiny a rozhodli ste sa ju opustiť, služba o tom ostatných členov informovala. To u niektorých ľudí mohlo vyvolať rozpaky a zahanbenie. Aj preto služba v najbližších týždňoch umožní, aby užívatelia odišli zo skupiny bez verejného oznámenia. O opustení skupiny sa tak dozvedia len jej administrátori.

Užívatelia budú mať k dispozícii aj ďalší nástroj na ochranu súkromia – zmenu zobrazovania statusu. Bude len na nich, či a komu sa rozhodnú svoj “online” status zdieľať. Nemalo by sa tak stávať, že váš priateľ na druhej strane zostane urazený, ak mu na jeho správu neodpíšete. Skrátka, o tom, že ste si ju prečítali a rozhodli sa na ňu nereagovať, sa adresát nedozvie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Whatsapp #méta #četovacia aplikácia