Stále používate Google Hangouts? Služba už o dva mesiace skončí

Služba Google Hangouts na svoju slávu čakala márne. Používateľov nezaujala a tak to s ňou Google po mnohých pokusoch vzdal.

09.09.2022 08:00
Google Hangouts, Google Foto:
Služba Google Hangouts.
debata

Google Hangouts bola svojho času veľmi zaujímavá komunikačná platforma, ktorá bola integrovaná priamo do služieb Google. Ak ste napríklad písali e-mail, mohli ste si popri tom vymeniť pár teplých slov s priateľmi v susednom vyskakovacom okne. Myšlienka to bola dobrá, no drvivú väčšinu používateľov nezaujala. A tak, tak býva zvykom, ju Google po viacerých pokusoch “zarezal.” Vydláždiť s ňou chce cestu službám Google Chat a Meet, ktoré sú vo väčšom súlade s aktuálnou dobou a očakávaniam používateľov. Tí sú dnes bombardovaní alternatívnymi komunikačnými platformami, ktoré zažili najväčší rozkvet počas “homeofficovej” pandémie.

Služba Hangouts bude fungovať na samostatnej stránke ešte necelé dva mesiace. Od začiatku novembra už dostupná nebude a Google bude užívateľov vyzývať, aby prešli na službu Google Chat. Ak ste Hangouts používali a svoje čety nemáte zálohované, mali by ste tak urobiť čím skôr. Google vás však ešte napomenie mesiac pred ukončením prevádzky. Urobiť tak môžete napríklad pomocou nástroja Google Takeout. Alternatívou je nechať si konverzácie automaticky presunúť do služby Chat. Spoločnosť ale upozorňuje, že nie všetky konverzácie budú automaticky presunuté.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #komunikačná platforma #čet #Google Hangouts #Google Chat