Trumpovej sociálnej sieti sa nedarí. Google ju odstránil z obchodu s aplikáciami

Sociálna sieť Truth Social má aj po dlhých mesiacov príprav neustále problémy. Najnovšie bola zablokovaná v obchode Google Play. Podľa Google nesplnila základné podmienky.

18.09.2022 08:00
Truth Social, sociálna sieť, Donald Trump Foto:
Sociálna sieť Truth Social.
debata (4)

Ešte na jar tohto roka to vyzeralo tak, že sociálna sieť bývalého prezidenta Spojených štátov, Donalda Trumpa, predsa len po dlhej odmlke ožije. Sociálna sieť s názvom Truth Social sa v marci objavila v obchode App Store pre iPhony a už-už to vyzeralo tak, že by mohla začať rásť a osloviť masy. Nestalo sa tak. Truth Social naďalej sprevádzajú početné problémy, kvôli ktorým je pravdepodobne odsúdená na neúspech.

Najnovšie Google kvôli nedostatočnej kontrole obsahu neschválil jej mobilnú aplikáciu. “Ešte 19. augusta sme prevádzkovateľa Truth Social upozornil na porušenie niekoľkých zmluvných podmienok, ako napríklad chýbajúci efektívny systém na moderovanie používateľského obsahu. Táto podmienka je úplne štandardná pre akúkoľvek aplikáciu, ktorá má byť v obchode Google Play publikovaná,” uviedol Google vo svojom oficiálnom vyhlásení. Google tiež uviedol, že má obavy z porušovania zmluvných podmienok obchodu Google Play, ktoré zakazujú šírenie obsahu, ako je napríklad fyzické násilie alebo podnecovanie k násiliu.

Prevádzkovateľ sociálnej siete, spoločnosť Trump Media & Technology Group, uviedol, že s Google kontinuálne spolupracoval v dobrej viere, že firma nebude zasahovať do prísľubu o otvorenom prejave, ktorý dala Truth Social verejnosti. Google mal však na vec iný názor.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #sociálna sieť #Donald Trump #Truth Social