Online hry už aj na Netflixe. Služba plánuje preraziť aj na hernom trhu

Netflix potrebuje ďalej rásť. Pomôcť mu v tom majú vlastné online hry. Vyvíjať ich bude dcérske herné štúdio so sídlom v hlavnom meste Fínska.

29.09.2022 08:00
Netflix, netflix, logo netflix, Foto:
O pár týždňov a mesiacov sa z Netflixu stane pre Slovákov reálna pozerateľná alternatíva voči klasickej televízií.
debata

Po veľkom úbytku predplatiteľov a nespokojných investoroch bol Netflix nútený hľadať nové možnosti s perspektívou ďalšieho rastu. Na trhu so streamovacími službami už nemá priveľa manévrovacieho priestoru, a tak sa vedenie firmy rozhodlo vyskúšať to v hernom priemysle. Netflix vytvára vlastné herné štúdio so základňou vo fínskych Helsinkách. Viesť ho má bývalý manažér herných štúdií Zynga a Electronic Arts, Marko Lastikka.

Netflix už v nedávnej minulosti pod svoje krídla prevzal viacero menších herných štúdií vrátane Night School Studio a Next Games. Nasledovať chce kroky Google, ktorý pred niekoľkými rokmi predstavil vlastnú online hernú platformu Stadia. Tá však doposiaľ hráčov priveľmi nezaujala. Netflix na rozdiel od Stadie plánuje vyvíjať vlastné herné tituly, ktoré budú súčasťou predplatného a budú dostupné bez reklám a platených doplnkov.

Rozhodnutie začať s vývojom hier v Helsinkách vychádza z marcovej akvizície firmy Next Games, ktorá má v hlavnom fínskom meste svoje sídlo. Štúdio v minulosti vyvinulo hru pre smartfóny vychádzajúcu zo seriálu Stranger Things na Netflixe. Streamovacia služba zas naopak vydala niekoľko filmov a seriálov, ktoré boli inšpirované počítačovými hrami. Ako doplnil server BBC, zatiaľ nie je jasné, či sa chce firma zamerať na vývoj hier exkluzívne pre mobilné zariadenia alebo sa bude snažiť preniknúť aj do sveta herných konzol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #netflix #Stadia #streamovacia služba #online hry #herné štúdio