Telekom prekvapil! Predstavil svoj prvý smartfón - hneď 5G a za super cenu

T Phone od Telekomu prichádza v dvoch variantoch. V oboch podporuje 5G a má nainštalovaný čistý Android.

29.09.2022 14:37
T Phone Foto: ,
Telekom predstavil smartfóny T Phone Pro a T Phone v Bratislave naozaj vo veľkom štýle.
debata (3)

Telekom dnes predstavil pod vlastným logom svoj úplne prvý smartfón. Volá sa T Phone a súčasne prichádza na trh vo všetkých krajinách, kde je Deutsche Telekom nejakou formou prítomný. Na Slovensku ho reprezentuje spoločnosť Slovak Telekom a tak sme si nový T Phone mohli medzi prvými pozrieť naživo.

Na trh prichádza v dvoch variantoch, odlišujúcich sa veľkosťou uhlopriečky a niektorými prvkami výbavy. Menší má označenie T Phone a ponúka 6,52-palcový HD+ displej, 4GB RAM, 64 GB pamäte, tri fotoaparáty, 4500 mAh batériu, 3,5mm jack, má čistý OS Android 12 a váži 195 g.

Vyšší model T Phone Pro má väčší displej (6,82“ HD+), väčšiu RAM (6 GB), viac pamäte (128 GB), až štyri fotoaparáty, batériu s väčšou kapacitou (5000 mAh) a navyše aj NFC či bezdrôtové nabíjanie, čo je v tejto triede naozaj raritou.

T Phone prichádza v dvoch variantoch s... Foto: Martin Domček, Pravda
T Phone T Phone prichádza v dvoch variantoch s rozdielnou uhlopriečkou a aj výbavou.

Oba modely podporujú 5G, keďže vznikli v spolupráci inžinierov z Telekomu a spoločnosti Google, sú vyladené tak, aby na frekvenciách Telekomu bol ich výkon maximálny, čo je ešte umocnené inštaláciou čistého Androidu bez akejkoľvek nadstavby. Navyše v Googli popracovali aj na optimalizácii svojich vlastných aplikácií tak, aby „bežali“ na tomto smartfóne čo najrýchlejšie a najúspornejšie, čo podporuje aj výkonný a pritom úsporný procesor MediaTek Dimensity 700.

Preto je ďalšou silnou stránkou oboch modelov výdrž na batériu. T Phone využíva batériu s kapacitou 4500 mAh, väčší T Phone Pro má 5 000 mAh. Oba smartfóny podporujú aj rýchle 15 W nabíjanie, využívajú USB-C nabíjačku. Výdrž zatiaľ nevieme posúdiť, no podľa interných testerov možno v pohode pri štandardnom používaní očakávať tri až štyri dni.

Oba modely vyzerajú naozaj dobre. Spoznáte ich nielen podľa loga na ich zadnej časti, ale aj podľa takej drobnosti, akou je snímač otlačkov prstov, ktorý sa z priestoru displeja premiestnil na bočnú stranu smartfónu a je podsvietený „farbou Telekomu“, teda magentou, čo je kombinácia červenej a fialovej. Okrem odtlačku prstu možno oba smartfóny odomknúť aj pomocou snímania tváre.

Pozrite si kompletnú technickú špecifikáciu oboch modelov:

zväčšiť T Phone Pro a T Phone - kompletná technická...
t Phone T Phone Pro a T Phone - kompletná technická špecifikácia

A aby sme nezabudli na to najdôležitejšie – ceny. Oba modely, Teda T Phone a aj T Phone Pro budú k dispozícii pre úplne všetky ponúkané paušály a cenovo sú nastavené tak, aby si ich mohol dovoliť naozaj každý.

Ceny oboch noviniek sú nastavené podľa príslušných kategórii. Základná verzia T Phone má najmä dostupné akontácie, t.j. 1 € od paušálu Základ 18 a Dáta 18, resp. 9 € pre Základ 12 a Základ 15. Mesačné poplatky klesajú podľa jednotlivých skupín paušálov. T-Phone Pro bude mať mierne vyššie ceny a akontáciu 1 € od paušálu Nekonečno 33.

zväčšiť T Phone Pro a T Phone - ceny v závislosti od...
T Phone ceny T Phone Pro a T Phone - ceny v závislosti od paušálov.

Konkrétnejšie podľa paušálov ukazuje ceny nasledujúca tabuľka:

zväčšiť Ceny podľa paušálov
T Phone Ceny podľa paušálov

A napokon dostupnosť. Oba smartfóny už miera do predaja. To znamená, že T Phone a T Phone Pro si budete môcť v Telekome kúpiť už od 5. októbra tohto roku.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #paušál #Slovak Telekom #5G #T Phone