Online herná platforma Google Stadia po dvoch rokoch končí

Google priznal, že online herná platforma Stadia nenaplnila jeho očakávania. Neprilákala dostatok hráčov. Už o niekoľko mesiacov preto Google ukončí jej prevádzku.

03.10.2022 08:00
Stadia, Google Foto:
Herná platforma Google Stadia.
debata

Google je známy svojim nekompromisným prístupom pri “zarezaní” služieb, ktoré nemajú veľký úspech. V minulosti firma ukončila prevádzku veľkého množstva svojich online produktov, a to či už v experimentálnom alebo komerčnom štádiu. Najnovšie takýto osud čaká online hernú platformu Stadia, ktorú Google predstavil len v novembri 2019.

Služba umožňovala používateľom hrať najnovšie hry online aj bez potreby výkonného hardvéru. Všetka výpočtová sila bola sústredená v cloude a používateľ tak len potreboval stabilné a pomerne rýchle internetové pripojenie a kompatibilný Bluetooth ovládač. Hry potom mohol hrať či už na počítači cez internetový prehliadač Chrome alebo priamo na mobile cez mobilnú aplikáciu Stadia.

Teraz firma oznámila, že všetkým zákazníkom, ktorý si od nej herný ovládač, ako aj hry v platforme zakúpili, vráti peniaze. Stadia skončí už 18. januára 2023.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #cloud #Stadia #herná platforma