Gmail už nezmeníte. Google používateľom bez výnimiek nanúti nový dizajn

Nový dizajn služby Gmail bude automaticky prednastavený pre každého. Zmeniť ho už nebude možné. Ponúka však oveľa prehľadnejšie rozmiestnenie prvkov a hlbšiu integráciu doplnkových služieb.

14.11.2022 08:00
Google, Material Design 3, dizajn, Gmail Foto:
Služba Gmail s novým rozhraním Material design 3.
debata (3)

Takzvaný Material dizajn Google ponúkal používateľom služby Gmail ako alternatívu, ktorá má nahradiť konzervatívnejšie a dlhé roky zaužívané rozhranie. Kým doposiaľ mali používatelia na výber, po novom sa už nebudú môcť slobodne rozhodnúť, ktoré prostredie im vyhovuje viac. Prechodné obdobie skončilo a tak nový dizajn bude aktivovaný pre všetkých bez rozdielu.

Prehľadnejší, čistejší no aj komplexnejší dizajn

Nové rozhranie s názvom Material dizajn 3 Google predstavil začiatkom tohto roka. Ide pritom o najväčšiu zmenu od vzniku služby Gmail. Okrem intuitívnejšieho rozmiestnenia ovládacích prvkov a modernejšieho prostredia ponúka tiež hlbšiu integráciu doplnkových služieb a komunikačných platforiem ako je Meet, Spaces a Chat. Ten v týchto dňoch nahradil službu Hangouts, ktorej dala firma po dlhej dobe stopku.

Pôvodný dizajn služby Gmail. Foto: Google
Google, Material Design 3, dizajn, Gmail Pôvodný dizajn služby Gmail.

Ako Google uviedol vo svojom blogovom príspevku, nový dizajn bude preddefinovaný a používatelia nebudú mať možnosť si ho zmeniť. Gmail tak po novom viac pripomína poštového klienta ako je Outlook. Jednotlivé služby a nástroje sú integrované v ľavom vertikálnom paneli. Používateľ tak už v prípade prechodu k inej službe nebude musieť prechádzať z jednej stránky na druhú tak, ako tomu bolo doteraz.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Gmail #poštový klient #Material design 3