Nekonečné rolovanie. Google mení spôsob zobrazovania výsledkov vo vyhľadávači

Namiesto preklikávania sa výsledky vyhľadávania zobrazia na jednej “nekonečnej” stránke.

18.12.2022 06:00
Google, vyhľadávač Foto:
Vyhľadávač Google sa zmení.
debata (2)

Po mobilnom vyhľadávaní Google mení aj vyhľadávanie na desktope. Firma predstavila novú funkciu, ktorá zjednoduší zobrazovanie výsledkov vyhľadávania. Funkcia s názvom “Continous scrolling” (ang. kontinuálne rolovanie) plynulo načíta rozšírené výsledky vyhľadávania bez toho, aby sa musel užívateľ preklikávať na ďalšiu stránku s výsledkami.

Doposiaľ sa pritom vo vyhľadávači zobrazilo najviac desať výsledkov. Dodatočné výsledky sú ukryté na ďalších stránkach vyhľadávača. Pri kontinuálnom rolovaní sa na konci prvých desiatich výsledkov sa zobrazia plynulo ďalšie. Táto novinka je však zatiaľ dostupná len v americkej mutácii vyhľadávača. Postupne bude rozšírenie sprístupnené aj v ďalších krajinách a jazykových mutáciách Vyhľadávača Google.

Kontinuálne rolovanie si ale netreba zamieňať s nekonečným rolovaní. Google v desktopovom prehliadači zobrazí maximálne šesť strán výsledkov naraz a na mobile “len” štyri. Užívateľ má následne možnosť kliknúť na tlačidlo “Viac” a zobraziť aj ďalšie výsledky. Túto zmenu firma zavádza po vlne kritiky z radov používateľov, ktorí sa sťažujú na zhoršenú kvalitu zobrazených výsledkov. Len prednedávnom pritom Google zmenil spôsob, akým sa zobrazujú základné informácie z vyhľadávania. V niektorých prípadoch pred samotnými výsledkami zobrazí tri spravodajské príspevky, inokedy zas ponúkne rýchly náhľad aktuálneho menového kurzu, ceny akcií či počasia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #vyhľadávanie #vyhľadávač #Continous scrolling