Pokračovanie článku: Samsung práve predstavil svoju vlajkovú loď: high-endový smartfón Galaxy S23

Dôraz na fotoaparáty

Z hľadiska fotografovania je najlepšie vybavený model Ultra. Ten má vzadu ultraširoký fotoaparát s rozlíšením 12 MPix (f2,2, uhol záberu 120˚), širokouhlý fotoaparát s rozlíšením 200 MPix (f1,7, uhol záberu 85˚), teleobjektív s rozlíšením 10 MPix a 3-násobným optickým zoomom (f2,4, uhol záberu 36˚) a teleobjektív s rozlíšením 10 MPix a 10-násobným optickým zoomom (f4,9 uhol záberu 11˚). Vpredu je fotoaparát s rozlíšením 12 MPix (f2,2, uhol záberu 80˚).

Modely S23 a S23+ majú vzadu ultraširoký fotoaparát s rozlíšením 12 MPix (f2,2, uhol záberu 120˚), širokouhlý fotoaparát s rozlíšením 50 MPix (f1,8, uhol záberu 85˚) a teleobjektív s rozlíšením 10 MPix a 3-násobným optickým zoomom (f2,4, uhol záberu 36˚). Vpredu majú rovnaký foťák, ako najvyšší model.

Galaxy S23 Ultra (vpravo) má vzadu štyri... Foto: Martin Domček, Pravda
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra Galaxy S23 Ultra (vpravo) má vzadu štyri objektívy, zvyšné dva modely tri. Chýba im objektív s 10-násobným optickým zoomom.

Vôbec po prvýkrát v sérii Samsung Galaxy ponúka model Galaxy S23 Ultra snímač s technológiou Adaptive Pixel s výsledným rozlíšením 200 megapixelov. Na súbežné spracovanie obrazu vo vysokom rozlíšení na niekoľkých úrovniach používa technológiu nazvanú pixel binning, teda akési spájanie pixelov, umožňujúca maximalizovať ostrosť a kontrast.

Samozrejmosťou (pre model Ultra) je aj všesmerová duálna optická stabilizácia. Fotografovať možno aj do bezstratového formátu RAW, fotky sa dajú ukladať zároveň ako RAW a JPEG. Nechýbajú ani režimy pre astrofotografiu, viacnásobnú expozíciu a napríklad aj pre fotografovanie jedla, zábery pomáha optimalizovať vylepšená umelá inteligencia. Video možno nakrúcať v rozlíšení až 8K.

Displej je chránený ultraodolným sklom Corning... Foto: Martin Domček, Pravda
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra Displej je chránený ultraodolným sklom Corning Gorilla Glass Victus 2. Malo by chrániť displej pred poškodením aj pri páde z výšky troch metrov na betón.

Navyše v celej sérii Galaxy S23 sú po prvýkrát použité predné fotoaparáty s technológiou Super HDR, rýchlym automatickým zaostrovaním a vyššou záznamovou frekvenciou, ktorá narástla z 30 na 60 obr/s. Vďaka tomu budú selfie výrazne lepšie.

Fotoaprát možno ovládať aj cez inteligentné hodinky Galaxy Watch5 s aplikáciou Camera Controller, vďaka ktorej sa dá napríklad priamo na hodinkách zoomovať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfóny #vlajková loď #Samsung Galaxy S23 #Galaxy S23+ #Galaxy S23 Ultra