Xiaomi ukázalo nové slúchadlá pre fajnšmekrov aj kolobežku s prívlastkom Ultra

Slúchadlá Buds 4 Pro majú až 9 hodinovú výdrž. Xiaomi poteší aj fanúšikov elektrických kolobežiek s modelom Ultra so 70-kilometrovým dojazdom.

03.03.2023 06:00
Xiaomi Buds 4 Pro Foto:
Xiaomi Buds 4 Pro
debata

Xiaomi na Medzinárodnom mobilnom kongrese, ktorý sa každoročne koná v španielskej Barcelone, okrem nových smartfónov predstavilo aj niekoľko kusov spotrebnej elektroniky. Za zmienku stoja najmä slúchadlá Buds 4 Pro s neobvyklým dizajnom a ešte menej obvyklými prémiovými parametrami. Čím sú výnimočné? Okrem toho, že obsahujú technológiu LDAC od Sony, ktorá dokáže prenášať dáta s rýchlosťou až 990 kbit/s pri 32-bitovej hĺbke, podporujú aj bezdrôtový zvuk v bezstratovom formáte Hi-Res Audio. Dnes už samozrejmá aj funkcia aktívneho potlačenia hluku s hĺbkou do 48 decibelov. Nadštandardná je aj 9-hodinová výdrž na jedno nabitie, ktorú je možné rozšíriť o ďalších 29 hodín pri priebežnom nabíjaní v puzdre. Samozrejmosťou je aj bezdrôtové nabíjanie a prepojenie s dvoma zariadeniam súčasne. Na pultoch slovenských predajcov sa slúchadlá objavia už v apríli s bližšie nešpecifikova­nou cenou.

Hodinky s desiatkou bežeckých režimov

Ďalšou novinkou čínskeho výrobcu sú hodinky Xiaomi Watch S1 Pro, ktoré majú 1,47-palcový AMOLED displej, otočnú korunku a odolné zafírové sklíčko. Hodinky sú dodávané buď s hnedým koženým alebo čiernym fluorokaučukovým remienkom. Vo výbave je podpora stovky športových režimov, pričom len pre bežcov je na výber až 10 bežeckých programov zohľadňujúcich typ behu alebo chôdze. Hodinky sledujú srdcovú frekvenciou, okysličenie krvi, no pokročilejšie meranie telesnej teploty či EKG im chýba. Na jedno nabitie ich je možné používať 14 dní. Na Slovensku sú hodinky v predaji od 27. februára za cenu 329 eur.

Xiaomi Watch S1 Pro Foto: Xiaomi
Xiaomi Watch S1 Pro Xiaomi Watch S1 Pro

Kolobežka so 70-kilometrovým dojazdom

Tretím prírastkom do rodiny je elektrická kolobežka Electric Scooter 4 Ultra, ktorá je ako prvá v ponuke vybavená systémom dvojitého odpruženia. Kvôli európskej regulácii má maximálnu rýchlosť ohraničenú 25 km/h. Aj preto je oveľa zaujímavejší údaj o maximálnom sklone, ktorý dokáže kolobežka zdolať. Podľa výrobcu si poradí so svahmi so stúpaním pod uhlom do 25 percent. V náročnom teréne sa dojazd výrazne skráti, no v ideálnych podmienkach by sa mal priblížiť až k vzdialenosti 70 kilometrov. Výkonná batéria a silný elektromotor unesú aj osoby a hmotnosťou do 120 kilogramov. Pre tých, ktorí kolobežku používajú na rozvoz potravín alebo presun do práce v akýkoľvek poveternostných podmienkach, je dôležitý aj údaj o vodeodolnosti. Xiaomi 4 Ultra so štandardom IP55 odolá striekajúcej vode, jemnému dažďu a aj drobným mlákam. Xiaomi cenu kolobežky zatiaľ nezverejnilo, no predávať ju na Slovensku plánuje v apríli tohto roka.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra Foto: Xiaomi
Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Xiaomi #Buds 4 Pro #Watch S1 Pro #Electric Scooter 4 Ultra