TikTok klepne tínedžerom po prstoch. Umožní im používať aplikáciu len hodinu denne

Sociálna sieť TikTok oznámila, že začne obmedzovať používanie mobilnej aplikácie na jednu hodinu denne u používateľov mladších než 18 rokov.

04.03.2023 08:30
TikTok Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Aplikáciu TikTok používajú miliardy ľudí po celom svete a právom tak patrí medzi najrýchlejšie rastúce sociálne siete. V mnohých ohľadoch už predbehla aj Instagram, ktorý bol v posedných rokoch najobľúbenejšou sociálnou platformou. Napriek tomu, že oficiálne je určená len pre používateľov starších než 13 rokov, častokrát aplikácia končí aj v rukách detí. TikTok však oznámil, že napriek limitovaným možnostiam kontrolovať, kto jeho aplikáciu používa, bude u mladistvých obmedzovať aspoň čas, ktorý môžu stráviť jej používaním. Konkrétne, používatelia vo veku medzi 13 a 18 rokov budú môcť videá na TikToku sledovať len hodinu denne.

Ak tento limit prešvihnú, budú musieť zadať špeciálny kód, ktorý obmedzenia dočasne pozastaví. A ak ani to nepomôže a na sociálnej sieti budú tráviť viac než 100 minút denne, aplikácia ich požiada o zmenu nastavení a vytvorenie vlastného limitu. Cieľom podľa TikToku nie je zabrániť deťom a mladistvým používať aplikáciu, ale upozorniť ich, že v nej trávia priveľa času. Počas testovania novej funkcie sa TikToku podarilo takýmto spôsobom obmedziť čas strávený sledovaním videí v priemere až o 234 percent. TikTok okrem toho začne tínedžerom v sedemdňových intervaloch zobrazovať notifikácie o čase strávenom v aplikácií.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sociálna sieť #Instagram #TikTok