Príbeh ako z filmu. Zlodeji cez stenu kaviarne ukradli z obchodu Apple 436 iPhonov

Podobné krádeže sú skôr výnimočné. Zlodejom v americkom Seattli sa podarilo cez dieru v toaletách susediacej kaviarne ukradnúť zo značkového obchodu Apple zariadenia v hodnote pol milióna dolárov.

09.04.2023 08:00
Apple store mini Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Zlodejom v americkom meste Seattle v štáte Washington sa podaril husársky kúsok. Cez stenu na toaletách v malej kaviarni sa im podarilo vkradnúť do susediaceho obchodu Apple store a ulúpiť z neho zariadenia v celkovej hodnote 500-tisíc dolárov. Ako uviedol spravodajský server Vice news, zlodeji veľmi dobre poznali mapu nákupného centra, v ktorom sa nachádza kaviareň Seattle Coffee Gear, do ktorej sa najprv v nedeľu v noci vkradli. Následne v jednej z toaliet vysekali do steny otvor, cez ktorý sa vkradli priamo do predajne Apple store bez toho, aby aktivovali niektorý z jej poplašných systémov. Tie totiž reagujú len na rozbitie skla či vypáčenie zámku.

Na krádež sa prišlo až o niekoľko hodín neskôr, keď zamestnanci v pondelok ráno nastúpili na svoju zmenu. Všimli si, že z políc zmizlo presne 436 nových iPhonov. Ich hodnotu polícia vyčíslila na zhruba 500-tisíc dolárov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #lúpež #zlodej #Seattle