Máte starší mobil? WhatsApp vám na ňom čoskoro prestane fungovať

Služba WhatsApp pred časom oznámila ukončenie podpory na množstve starších smartfónov. Ak je medzi nimi aj ten váš, nezostane vám nič iné, než si kúpiť nový mobil.

29.04.2023 19:30
WhatsApp Foto:
Ilustračné foto
debata (3)

Ak vlastníte starší smartfón, určite ste si všimli, že niektoré aplikácie na ňom buď prestali fungovať úplne alebo sú len vo veľmi starej verzii s limitovanými funkciami. Nie je to nič prekvapivé. Tvorcovia aplikácii alebo aj samotní Apple a Google obmedzujú prístup starších smartfónov k novým verziám aplikácií, či už z bezpečnostných alebo pragmatických dôvodov. Na starších mobiloch totiž aktualizované aplikácie s množstvom nových funkcií nefungujú tak ako by mali, navyše sú pomalé.

Pridáva sa k nim aj WhatsApp, ktorý ešte koncom minulého roka oznámil, že jeho aplikácia nebude od 1. mája fungovať na smartfónoch s operačným systémom Android 5.0 (Lollipop) a starším, a rovnako ani na iPhonoch so systémom iOS 11 a nižším. Majitelia starších mobilov tak majú dve možnosti – aktualizovať operačný systém, ak je to ešte možné alebo si zakúpiť novší mobil.

Ak si chcete overiť, akú verziu operačného systému máte na svojom mobile nainštalovanú, urobiť tak môžete nasledovne:

iPhone:

Nastavenia – Všeobecné – Informácie – Verzia softvéru

Android (môže sa líšiť na konkrétnych smartfónoch):

Nastavenia – O telefóne – Informácie o softvéri – Verzia

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #iPhone #android #Whatsapp