Elon Musk končí. Twitter bude mať novú šéfku

Už za šesť týždňov vystrieda Elona Muska na poste riaditeľa Twitteru skúsená manažérka s prezývkou "zamatové kladivo". Čakajú ju veľké výzvy.

14.05.2023 08:00
Twitter, Linda Yaccarino Foto:
Nová šéfka Twitteru Linda Yaccarino.
debata

Čaká Twitter nová éra a stabilita? Elon Musk, ktorý sa ukázal ako neriadená impulzívna strela, na poste šéfa sociálnej siete končí. Začiatkom júla ho nahradí skúsená manažérka Linda Yaccarino, ktorú čaká viacero výziev – napraviť pošramotenú reputáciu spoločnosti, prilákať inzerentov a nastaviť transparentné pravidlá fungovania sociálnej siete.

L. Yaccarino niekoľko rokov pôsobila ako riaditeľka reklamy v mediálnej spoločnosti NBCUniversal, kde si vďaka svojim ostrým lakťom vyslúžila prezývku “zamatové kladivo.” E. Muska vystrieda na poste šéfa Twitteru. Multimiliardár sa však z riadenia firmy úplne nestiahne. Bude v nej naďalej pôsobiť ako šéf dozornej rady a technologický riaditeľ. “Teším sa na spoluprácu s Lindou pri transformácii spoločnosti na všestrannú platformu X,” uviedol E. Musk.

Analytici príchod L. Yaccarino vítajú. “Ak je cieľom Twitteru nájsť lepší monetizačný model, potom je Linda to najsprávnejšou osobou, ktorá by to mohla urobiť. Je presne tým typom osoby, ktorú Elon Musk teraz potrebuje,” uviedla hlavná korešpondentka serveru Business Insider, Clair Atkinson. Nová šéfka sa bude musieť okrem stratového hospodárenia firmy popasovať aj s pošramotenou reputáciu Twitteru, ktorá utrpela najmä kvôli šíreniu dezinformácií a a nedostatočnej kontrole nenávistných komentárov.

L. Yaccarino bude takisto riadiť premenu spoločnosti, ktorej zisky by už nemali z veľkej časti pochádzať z reklamy. E. Musk počas minulého roka poodhalil svoju víziu transformácie Twitteru na platformu X, ktorej súčasťou by nebola len sociálna sieť, ale aj platobná brána a šifrovaná komunikácia vrátane telefonických hovorov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálna sieť #Elon Musk #Linda Yaccarino