Google za vás napíše aj e-mail. Stačí mu jednoduchý popis a správu zhotoví aj sám

Aj vy sa vždy trápite s písaním e-mailov? Oslovenie, gramatika, štylistika, forma, obsah... S tým všetkým vám už dokáže pomôcť umelá inteligencia.

17.05.2023 08:00
Google, Gmail, Foto:
Ilustračné foto
debata

Písanie e-mailov nie je žiadna zábava. Správne oslovenie, gramatika, štylistika, obsah, tonalita… Tým všetkým sa zaoberá snáď každý, kto e-maily posiela. Navyše možno aj sami viete, že veľakrát je jednoduchšie niekam zavolať, než poslať e-mail, nad ktorého písaním môžete ľahko stráviť dlhé hodiny. Google sa s tým rozhodol ľuďom pomôcť. Na konferencii pre vývojárov Google I/O demonštroval, ako dokáže umelá inteligencia pomôcť s napísaním akéhokoľvek e-mailu. Stačí na to jednoduchý povel a popis situácie.

Nová funkcia má názov Help Me Write (angl. Pomôž mi napísať) generuje e-maily namiesto používateľov. Funkcia dokáže vytvoriť formálny, neformálny, zábavný či žoviálny e-mail v priebehu niekoľkých sekúnd. Šéf spoločnosti, Sundar Pichai, funkciu demonštroval na príklade e-mailu adresovaného leteckej spoločnosti so žiadosťou o kompenzáciu za meškajúci let. Umelá inteligencia dokázala prehľadať predošlú komunikáciu s leteckou spoločnosťou a na jej základe vytvoriť e-mail s finálnou žiadosťou o kompenzáciu. Používateľ má tiež možnosť vybrať si, či má byť e-mail napísaný formálnejšie, kratšie alebo má celú situáciu popísať do väčších detailov.

Help me Write je zatiaľ dostupná len pre vybraný okruh používateľov. Širšia verejnosť ju bude môcť využiť v najbližších týždňoch. Google zatiaľ neinformoval, či bude funkcia dostupná len v anglickom jazyku alebo je už umelá inteligencia schopná generovať e-maily aj v iných jazykoch vrátane slovenčiny. Aktivovať funkciu bude následne možné jednoduchým stlačením tlačidla “Help me Write” a následným napísaním požiadavky v štýle “požiadaj o plnú kompenzáciu za zrušený let.” Umelá inteligencia následne vygeneruje e-mail, ktorý je možné dodatočne upravovať alebo zmeniť jeho charakteristiky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Gmail #e-mail #umelá inteligencia