ChatGPT už má aj vlastnú aplikáciu pre iPhony

Ak používate četbota s umelou inteligenciou ChatGPT, zbystrite pozornosť. Firma OpenAI vydala vlastnú bezplatnú aplikáciou pre zariadenia so systémom iOS, v ktorej je možné zadávať povely aj hlasom.

21.05.2023 17:00
iPhone, ChatGPT Foto:
Natívna aplikácia ChatGPT je už dostupná pre platformu iOS.
debata

Tí, ktorí sa s umelou inteligenciou ChatGPT už stihli zoznámiť vedia, že používať ju bolo možné len cez webový prehliadač na mobile. Napriek niekoľkým alternatívnym mobilným aplikáciám, ktoré s ChatGPT pracujú, natívna aplikácia od výrobcu v ponuke stále chýbala. To sa zmenilo tento týždeň. Spoločnosť OpenAI vydala aplikáciu ChatGPT pre tablety iPad a smartfóny iPhone. Majitelia mobilov s Androidom si však budú musieť ešte chvíľu počkať.

Nová aplikácia je bezplatná, bez reklám a synchronizuje všetky požiadavky, ktoré ste umelej inteligencii zadali cez webový prehliadač. Zaujímavosťou je podpora zadávania požiadaviek hlasom, o ktorú sa stará modul Whisper. Jeho úlohou je hlas dekódovať a spracovať požiadavku rovnako ako keby ste ju zadali cez klávesnicu. Aplikácia je v súčasnosti dostupná len v Spojených štátoch. Jej rozšírenie do ďalších krajín sa očakáva v najbližších týždňoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umelá inteligencia #iOS #OpenAI #ChatGPT