Instagram sa 'premení' na Twitter. Ponúkne textovú sociálnu sieť

Twitter sa aj po rokoch potáca v boji o svoju budúcnosť. Meta sa preto rozhodla situáciu využiť a v súčasnosti pracuje na vývoji sociálnej siete, ktorá má byť alternatívou k Twitteru. Namiesto fotiek a videí budú jej nosným médiom obyčajné textové príspevky.

22.05.2023 08:00
Instagram, sociálna sieť, Foto:
Ilustračné foto,
debata

Budúcnosť Twitteru pod vedením Elona Muska sa stala absolútne nepredvídateľnou. Posledné správy o možnej transformácii Twitteru na univerzálnu platformu s kódovým označením X, ktorá by okrem sociálnej siete obsahovala aj platobnú bránu či “internetovú telefóniu”, vzbudzujú množstvo otáznikov. V časoch neistoty sa preto spoločnosť Meta (materská spoločnosť Facebooku, pozn. red) rozhodla využiť situáciu a podľa zákulisných informácií pracuje na vývoji ďalšej sociálnej siete, ktorá má ambíciu konkurovať Twitteru.

Nová sociálna sieť s kódovým označením Barcelona sa má od Instagramu, Facebooku a ďalších líšiť tým, že namiesto fotiek a videí budú jej nosným médiom obyčajné textové príspevky s pevne stanovenou maximálnou dĺžkou 500 znakov (na Twitteri len 280). Sociálna sieť, alebo skôr platforma nebude fungovať úplne samostatne, ale má byť integrovaná do Instagramu. V hre je buď vytvorenie individuálnej aplikácie alebo integrovanie textovej sociálnej siete priamo do Instagramu. Meta plánuje pracovať s už existujúcou rozsiahlou používateľskou základňou na Instagrame. Tí, ktorí Instagram už používajú sa budú môcť do “Barcelony” jednoducho prihlásiť so súčasnými prihlasovacími údajmi, bez potreby vytvárania nového účtu.

Detaily o konkurentovi Twitteru sa do éteru dostali vďaka uniknutej prezentácii marketingového oddelenia spoločnosti Meta. Podľa nepotvrdených informácii sa na účet prihláseného používateľa v novej platforme automaticky prenesú aj jeho existujúci sledujúci z Instagramu. Novinka má byť tiež decentralizovaná a fungovať bude podobne ako platformy typu Mastodon. Čo to presne znamená zatiaľ nevedno, no podľa prezentácie budú “používatelia iných aplikácií môcť vyhľadávať, sledovať alebo interagovať s vašim profilom a obsahom.”

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #facebook #sociálna sieť #Instagram #méta