Konečne! Už aj WhatsApp umožní upravovať odoslané správy

WhatsApp sa pridáva ku komunikačným platformám, ktoré používateľom umožňujú upravovať správy aj po odoslaní. Na úpravu má používateľ 15 minút.

26.05.2023 08:00
WhatsApp, úprava príspevkov Foto:
WhatsApp umožní používateľom upravovať už odoslané príspevky.
debata

Veľa vzťahov a priateľstiev sa už skončilo tým, že niekto povedal alebo napísal niečo, čo v skutočnosti vysloviť nechcel. Aj v tom spočíva riziko používania sociálnych sietí a komunikačných platforiem, ktoré ešte donedávna neumožňovali správy nielen zmazať, ale aspoň upravovať. Stačilo tak niečo napísať v amoku a človek si okamžite koledoval o problémy v súkromí alebo v práci. Riešením bolo správu dodatočne zmazať. Avšak zmysel to malo len vtedy, ak si ju adresát nestihol prečítať.

Spoločnosť Meta v týchto dňoch oznámila sprístupnenie dlhoočakávanej funkcie v komunikačnej platforme WhatsApp. Jej používatelia budú môcť už odoslané správy dodatočne upravovať. Avšak musia tak urobiť do 15 minút od odoslania. Nová funkcia bude v najbližších týždňoch sprístupnená pre každého z dvoch miliárd aktívnych používateľov. “Sme nadšení, že môžeme používateľom priniesť funkciu, vďaka ktorej budú môcť opraviť obyčajnú gramatickú chybu alebo rozšíriť kontext odoslanej správy,” píše sa na blogu platformy WhatsApp. “Jediné, čo musíte urobiť je podržať tlačidlo odoslania správy a v kontextovom menu si vybrať funkciu ‘upraviť’.” Upravené správy však nezostanú bez povšimnutia. Vedľa času a dátumu ich odoslania sa zobrazí aj označenie “upravené”.

WhatsApp s novinkou prichádza po tom, čo obdobnú funkciu ponúkli aj konkurenčné platformy Telegram a Signal. Funkciu úpravy správ pritom Facebook priniesol už pred viac než desiatimi rokmi. Na sociálnej sieti je možné upraviť odoslaný príspevok, pričom aj v tomto prípade sa zobrazí čas úpravy a dodatočne aj história úprav. Twitter platiacim používateľom takisto ponúka možnosť meniť obsah príspevkov a to až do 30 minút od ich zverejnenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Whatsapp #komunikačná platforma #méta #signál #Telegram