WhatsApp spustí funkciu, na ktorú mnohí čakali. Umožní posielať fotky vo vysokom rozlíšení

Cez WhatsApp už onedlho pošlete aj fotky vo vysokom 4K rozlíšení. Kvalitu fotiek služba zníži len minimálne. Videá vo vysokom rozlíšení však naďalej nebudú dostupné.

10.06.2023 08:00
WhatsApp Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Je len veľmi málo služieb, ktoré umožňujú používateľom posielať si medzi sebou fotografie vo vysokom rozlíšení. Facebook či Instagram medzi ne nepatria. Obe sú známe tým, že fotografie pri odosielaní komprimujú a trpí tým ich kvalita. WhatsApp doposiaľ fotografie takisto komprimoval. To sa ale onedlho zmení.

Služba v súčasnosti testuje finálnu podobu doplnku, ktorý umožní posielať fotky medzi používateľmi aj vo vysokom HD rozlíšení. Pod pojmom HD si možno predstaviť až 4K rozlíšenie. Neznamená to však, že fotky bude adresátovi doručovať v „surovom“ stave. Naďalej ich kvalitu bude mierne upravovať, no nie tak veľmi, ako doteraz.

Funkcia odosielania fotiek v HD rozlíšení je dostupná v beta verzii tak pre iPhony, ako aj mobily s Androidom. Používatelia si môžu v pravom hornom rohu vybrať, či chcú fotku poslať v dátovo úsporornejšom štandardnom rozlíšení alebo v HD rozlíšení. Aj naďalej ale bude predstanstavené posielanie fotiek v štandardnom rozlíšení a HD bude potrebné zakaždým manuálne aktivovať. Po odoslaní sa adresátovi v ľavom dolnom rohu fotografie zobrazí informácie o jej vysokom rozlíšení. Na videá sa táto novinka zatiaľ nevzťahuje.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Instagram #Whatsapp #komunikačná platforma