Notebooky Asus Bamboo zmýšľajú ekologicky

Notebooky zo série Bamboo od spoločnosti Asus nechali o sebe po prvýkrát počuť už pred niekoľkými mesiacmi. Doteraz však nebolo jasné s akou cenou sa budú prezentovať na trhu. Pri ich vývoji myslel Asus na plnenie svojho „zeleného“ programu, čoho výsledkom je kryt z prírodného bambusu, ktorý sa vyznačuje mimoriadnou tvrdosťou a dlhou životnosťou.

29.11.2008 16:43
Na výrobu krytu 12-palcového eko-notebooku Asus... Foto:
debata

Aj keď oficiálne boli predstavené dva modely, na verejnosť zatiaľ prenikli cenové informácie len o jednom z nich. 12,1-palcový notebook Asus U6V zo série Bamboo bude používať dvojjadrový procesor Intel Core 2 Duo s taktom 2,53 GHz. Do dvoch slotov bude možné osadiť až 4 GB pamäte typu DDR2 s frekvenciou 800 MHz.

Spoločnosť myslí aj na príležitostných hráčov, ktorých chce potešiť grafickou kartou nVidia GeForce 9300M GS s 256 MB nezdieľanej pamäte. Dostatok miesta pre dáta má zase zabezpečiť pevný disk so SATA rozhraním a kapacitou 160, 250, respektíve 320 GB. Vyššia trieda notebookov sa priatelí takmer výlučne s LCD displejmi s LED podsvietením. Notebooky Asus Bamboo sa v tomto smere tiež nevymykajú nastolenému trendu.

Pri hmotnosti len 1,57 kilogramu sa výrobcovi podarilo do eko-notebooku vtesnať aj 0,3 megapixlovú webkameru, DVD napaľovačku, čítačku pamäťových kariet a trojčlánkovú batériu. Modul Wi-Fi je už samozrejmosťou, tentokrát však pribudla aj technológia WiMAX.

Cena nového, ekologicky zmýšľajúceho notebooku je pre ázijský trh stanovená na 1800 dolárov (približne 42500 korún), neskôr sa počíta s jeho nasadením aj v Európe a Amerike.

debata chyba