YouTube má netradičnú televíziu. Všetko vysiela naživo

Najväčší videoportál spravovaný Googlom sa púšťa do nového projektu s veľkým potenciálom. Užívateľom umožní naživo vysielať svoje "talkshow." Už teraz je možné sledovať priame prenosy z koncertov, športu, spravodajstva, vysokoškolských prednášok, ale aj od vybraných užívateľov.

14.04.2011 11:58
YouTube Live, naživo Foto:
YouTube Live dá užívateľom priestor na sebarealizáciu.
debata

Obrovská užívateľská základňa, akou YouTube disponuje môže novú online televíznu stanicu vyšvihnúť do popredia raketovým tempom. Google do projektu vkladá veľké nádeje, nakoľko mu môže pomôcť pritiahnuť nových investorov a inzerentov. S veľkou vervou sa púšťa do testovania, počas ktorého si návštevníci stránky môžu zhliadnuť živý prenos z kriketu, či prednášku Stanfordovej univerzity o dopade potravinárskeho priemyslu na zdravie obyvateľov.

Služba YouTube Live je však aj o niečom inom. Neotvára totiž len priestor na sledovanie živých prenosov veľkých produkčných spoločností, ale sebarealizáciu v nej môžu hľadať aj bežní užívatelia, ktorí sa chcú zviditeľniť a prípadne si aj finančne privylepšiť z partnerského programu YouTube. Už čoskoro tak nebudú obmedzovaní len offline videami s časovým limitom. Táto možnosť však zatiaľ pre masy prístupná nie je, očakáva sa však, že do pol roka sa plne otvorí všetkým záujemcom o živé vysielanie.

Tí, ktorí si chcú YouTube live vyskúšať, môžu navštíviť podstránku portálu, na ktorej nájdu informácie o pripravovaných živých prenosoch. Aby ich nezmeškali, môžu si pridať pripomienku do svojho Google kalendára.

debata chyba